Tekmovanje v pisanju kratkih esejev na temo otrokovih pravic

30. obletnica Konvencije o otrokovih pravicah

Spoštovani študenti univerz v Sloveniji, 

Letos Konvencija o otrokovih pravicah, konvencija s področja človekovih pravic z največjim številom ratifikacij, praznuje 30. obletnico. Prav tako v aprilu mineva pet let od začetka veljavnosti Izbirnega protokola h Konvenciji o otrokovih pravicah glede postopka sporočanja kršitev. V ta namen Veleposlaništvo Republike Italije v Sloveniji in Pravna fakulteta, Univerze v Ljubljani, za univerzitetne študente v Sloveniji organiziramo tekmovanje v pisanju kratkih esejev na temo otrokovih  pravic.   

Kratek esej v angleščini ne sme vsebovati več kot 400 besed (največ 5 min govora). V njem predstavite ideje s katerimi sredstvi in metodami zagotoviti polno spoštovanje pravic, zagotovljenih s Konvencijo, vključno s postopkom sporočanja kršitev, predvidenim v Izbirnem protokolu.  

Prosimo Vas, da eseje pošljete do petka, 5. aprila, 2019 na segreteria.lubiana@esteri.it

Zmagovalec bo svoj esej - v angleščini - predstavil na javni okrogli mizi v sredo, 17. aprila, 2019 ob 16:00 uri, na Pravni fakulteti v Ljubljani (Poljanski nasip 2). Tako zmagovalec kot tudi drugi najbolje uvrščeni tekmovalec pa se bosta udeležila tudi večerje, ki bo istega večera potekala v rezidenci Veleposlanika Republike Italije. 

Želimo Vam veliko sreče pri pisanju Vaših esejev! 

H.E. Veleposlanik Paolo Trichilo

Veleposlaništvo Republike Italije

Izr. Prof. dr. Vasilka Sancin

Predstojnica Katedre za mednarodno pravo

Pravna fakulteta, Univerza v Ljubljani