Spletne učilnice PF UL 2002/23

Študente in študentke vljudno prosimo, da redno dostopate do spletnih učilnic, saj so te v uporabi pri velikem številu predmetov na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. V spletnih učilnicah so objavljena gradiva in sporočila asistentov in učiteljev, ki lahko terjajo vaše ažurne odzive, pomembne za izvedbo pedagoškega procesa. Obvestila s foruma spletnih učilnic prejemate tudi na svoje univerzitetne e-naslove (ne na morebitne druge vaše e-naslove), zato svetujemo, da univerzitetno e-pošto redno preverjate.

Dostop do letošnjih spletnih učilnic se nahaja na prvi spletni strani fakultete oziroma na naslovu https://ucilnica-pf.uni-lj.si/ V posodobljene učilnice PF se prijavite preko SSO prijave, kjer se vam prvo prikaže Microsoftova spletna stran, nato stran UL in šele potem se vam odpre spletna stran učilnic. Vedno uporabite za prijavo vašo digitalno identiteto UL. Študenti druge oziroma tretje stopnje študija za prijavo uporabite veljavno digitalno identiteto stopnje v katero ste vpisani Na svojih osebnih računalnikih lahko izberete možnost shranjevanja gesla in  ostanete prijavljeni v učilnici. Kadar uporabljate spletne učilnice na skupnih oziroma javnih računalnikih se po končani uporabi  odjavite iz vašega profila. Odjava se nahaja v zgornji ukazni vrstici v krogcu, kjer so navedene kratice vašega imena.

Posodobljene spletne učilnice PF 2022/23 tečejo na platformi Moodle 4.0, ki je nekoliko grafično spremenjena od lanskega leta. Vse predmete do katerih lahko dostopate vidite pod ukazom "Moji predmeti", ki se nahaja v zgornji opravilni vrstici.
V naslednjem tednu vam bomo posredovali  tudi video posnetek osnovne uporabe spletnih učilnic na plaformi Moodle 4.0.

Vse o računalniških storitvah na Pravni fakulteti