Koga reševati v času pandemije? Etični, medicinski in kazenskopravni vidiki triaže.


Vabimo vas na posvet z naslovom "Koga reševati v času pandemije? Etični, medicinski in kazenskopravni vidiki triaže", ki bo potekal v torek, 24. novembra 2020, od 9. do 14. ure. Govorci z različnih področij (med njiimi sta tudi predavatelja na Pravni fakulteti prof. dr. Matjaž Ambrož in doc. dr. Luka Mišič) bodo na posvetu poskušali osvetliti zagate, do katerih prihaja ob pomanjkanju opreme in osebja v času pandemije iz medicinskega, etičnega in pravnega vidika. Namen posveta je, da se o teh težkih temah govori, preden pride do razpada zdravstvenega sistema in da se utrdi zavest, da je za naslovitev problema potrebno sodelovanje široke javnosti. Delavci v zdravstvu pri reševanju etičnega problema ne smejo ostati sami. Posvet bo v pomoč pri oblikovanju bodočih smernic triaže ter pri informiranju javnosti o tem, kako so odločitve o zdravniški pomoči v času pandemije sprejete.

Dogodek bo potekal virtualno preko aplikacije Zoom. Za ogled dogodka je potrebna predhodna registracija na Eventbrite, vstopnice so brezplačne:

https://www.eventbrite.com/e/koga-resevati-v-casu-pandemije-tickets-129470980187?fbclid=IwAR0ArRhZRYmb2O788fMdiHd6iT1KbsSmGGq69ixBVLI69h25jy7ZMWcQnQg