Tekmovanje René Cassin – vabilo k prijavi

Z veseljem sporočamo, da bo mednarodno tekmovanje v poznavanju evropskega prava človekovih pravic René Cassin potekalo tudi v študijskem letu 2020/2021. Gre za najstarejše in najbolj prestižno frankofonsko tekmovanje, ki je namenjeno študentom prava in ki se ga ekipe naše Fakultete že vrsto let uspešno udeležujejo.

Vse zainteresirane študente vljudno vabimo, da se prijavijo k sodelovanju. Glede na trenutne podatke organizatorjev bo ustni del tekmovanja tudi v tem študijskem letu potekal na sedežu Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu. Letošnji tekmovalni primer lahko preberete v pripeti datoteki.

Tekmovanje poteka v ekipi treh študentov, ki ji organizatorji po prijavi dodelijo bodisi položaj pritožnika bodisi položaj države. Ekipa mora nato pripraviti pisni memorandum in ga oddati do 30. januarja 2021. Na podlagi pisnega memoranduma se nato najboljših 16 ekip uvrsti na ustni del tekmovanja v Strasbourgu, kjer dva tekmovalca nastopata kot govornika (potrebno je aktivno znanje francoskega jezika), en tekmovalec pa nastopa kot svetovalec (zadostuje pasivno znanje). Več o tekmovanju najdete na spletni strani fakultetespletni strani tekmovanja in v pripeti datoteki. 

Za vse dodatne informacije in prijavo lahko pišete as. Filipu Douganu (filip.dougan@pf.uni-lj.si) do vključno 4. 10. 2020.