Spletni informacijski viri

     

AKTUALNO

  
Pripravili smo kratka navodila za uporabo iskalnika sodne prakse.
Ogledate si jih lahko tukaj ali v priponki na desni.
Vabljeni k uporabi!
  


  
Skupni katalog slovenskih knjižnic COBISS+ 
   

    
COBISS+ lahko uporabite za iskanje gradiva v lokalnem katalogu Pravne fakultete v Ljubljani (PRFLJ) ali v katalogu katere druge slovenske knjižnice.
    

   
Ob prijavi v Mojo knjižnico s številko izkaznice in geslom lahko sami rezervirate gradivo, preverite podatke o poteku roka izposoje, podaljšate izposojeno gradivo, pregledate zgodovino izposoje (v eni ali več knjižnicah), shranjujete iskalne zahteve, dodate gradivo na virtualno polico in uredite osebne podatke.
   

    
Na mobilnih napravah lahko uporabite aplikacijo mCOBISS, ki omogoča vse zgoraj naštete in še druge funkcije, na primer navodila za pot do knjižnice.
  
  
  
PRAVNE PODATKOVNE ZBIRKE – SLOVENSKE
  
  
Portal TAX-FIN-LEX
   

Oddaljeni dostop za študente in zaposlene na Pravni fakulteti
   

    
    
Revije dostopne preko portala Tax-Fin-Lex:

- Odvetnik
- Denar
- Poslovodno računovodstvo
- Pamfil
- Sodnikov informator
- Slovenska arbitražna praksa
- SIR*IUS
- Pravni letopis
- Zbornik znanstvenih razprav
- Javna uprava
- Revus
- Cepar
    
Dostop do portala Tax-Fin-Lex je na voljo v prostorih fakultete, za študente in zaposlene na Pravni fakulteti pa je omogočen tudi oddaljeni dostop. Prijava je mogoča s številko knjižnične izkaznice in geslom oziroma z digitalno identiteto.
    
   
   
PRAVNE PODATKOVNE ZBIRKE – TUJE
  
   
Beck Online
     
Seznam revij
   

    
Beck Online je nemška pravna zbirka, v kateri lahko brskate med več kot 500 priročniki, leksikoni in komentarji v polnem besedilu ter med več kot 90 strokovnimi in znanstvenimi revijami s področja prava, prav tako pa baza pokriva nemško sodno prakso in pravna mnenja.
  
   
RDB – Rechtsdatenbank Manz
   
Seznam revij
     

    
RDB – Rechtsdatenbank Manz je avstrijska pravna baza, ki pokriva različna pravna področja. Na voljo so znanstvene in strokovne revije, sodna praksa in pravna mnenja. Za dostop pišite na naslov knjiznica@pf.uni-lj.si.
  
   
HeinOnline  
 
Seznam revij
     

    
HeinOnline je podatkovna zbirka v angleškem jeziku, ki vsebuje izjemno količino dokumentov in informacij iz pravne zgodovine v polnem besedilu. Omogoča dostop do pravnih in s pravom povezanih znanstvenih in strokovnih publikacij, pravnih razprav, U.S. Reports in še mnogo drugega. Ponuja tudi dostop do ameriške, kanadske in britanske sodne prakse in pravnih primerov.
   
  
Westlaw International Materials
    
Oddaljeni dostop za študente in zaposlene na Pravni fakulteti
  

    
Westlaw International Materials je spletni informacijski vir s področja prava. Vsebuje različne zbirke pravnih virov, vključno z zakonodajo, sodno prakso in drugimi pravni viri, kot so pogodbe, sklepi, odločbe in primeri s komentarji. Nudi poglobljen pregled severnoameriških in britanskih virov ter tudi vsebine iz Evropske unije, Avstralije in Azije. Poleg številnih revij s področja prava lahko dostopamo tudi do indeksov revij, pravnih slovarjev in pravnih enciklopedij. Časovna dostopnost do polnega besedila revij je zelo različna.
  
   
Oxford Reports on International Law
    
Oddaljeni dostop za študente in zaposlene na Pravni fakulteti
    

   
Zbirka Oxford Reports on International Law vsebuje sodno prakso s področja mednarodnega javnega prava, poročila mednarodnih sodišč, notranjih sodišč ter ad hoc sodišč. Poročila vsebujejo polno besedilo sodnih odločb, kakovostne analize in komentarje. Ključne neangleške odločbe so prevedene v angleški jezik.
    
  
Max Planck Encyclopedias of International Law
  
Oddaljeni dostop za študente in zaposlene na Pravni fakulteti
   

  
Enciklopedije Max Planck so obsežen, analitičen vir, ki vsebuje recenzirane članke z vseh področij mednarodnega prava. Dostopamo lahko do Max Planckove enciklopedije mednarodnega prava (vsebuje preko 1700 recenziranih člankov) kot tudi do Max Planckove enciklopedije mednarodnega procesnega prava.
   
   
Oxford Scholarly Editions Online
   
Oddaljeni dostop za študente in zaposlene na Pravni fakulteti
      

    
Zbirka Oxford Scholarly Editions Online vsebuje celotna besedila klasičnih avtorjev od antike do renesanse, v vrhunskih izdajah s komentarji in prevodi, pa tudi angleške avtorje do 19. stoletja, skupaj več kot dve tisočletji intelektualne zgodovine na področju filozofije, zgodovine, religije, klasične filologije in sorodnih ved.
  
  
Basilica Online (Brill)
  
Oddaljeni dostop za študente in zaposlene na Pravni fakulteti
      

    
Basilica Online je spletna izdaja 17 zvezkov zbirke Basilica (založba Brill), ki so jih med letoma 1945 in 1988 urejali H.J. Scheltema, D. Holwerda in N. van der Wal. Basilica se ukvarja s področjem bizantinskega prava v obdobju bizantinskega imperija in je pomemben vir za bizantinske študije na splošno.
  
   
Lexicon of Greek Grammarians of Antiquity (Brill)
   
Oddaljeni dostop za študente in zaposlene na Pravni fakulteti
    

   
Lexicon of Greek Grammarians of Antiquity je leksikon založbe Brill, ki vsebuje informacije o antičnih gramatikih antičnega Rima in Grčije.
   
      
Encyclopedia of Ancient Greek Language and Linguistics (Brill) 
  
Oddaljeni dostop za študente in zaposlene na Pravni fakulteti
   

     
Encyclopedia of Ancient Greek Language and Linguistics je enciklopedični vir založbe Brill, ki združuje najnovejše raziskave iz različnih disciplin, ki prispevajo k poznavanju stare grščine. Je nepogrešljivo raziskovalno orodje za raziskovalce in študente stare grščine, jezikoslovja, drugih indoevropskih jezikov in svetopisemske literature.
  
   
International Encyclopedia of Comparative Law Online (Brill)  
  
Oddaljeni dostop za študente in zaposlene na Pravni fakulteti   
     

    
International Encyclopedia of Comparative Law Online je kompendij mednarodnega prava, ki vključuje podrobne opise, analize in primerjave pravnih sistemov iz več kot 150 držav. 
    
   
Brill's New Pauly  
   

   
Zbirka Brill's New Pauly vsebuje angleško izdajo temeljne enciklopedije Der Neue Pauly, ki jo od leta 1996 dalje izdaja založba JB Metzler. Zbirka je vrhunski referenčni pripomoček za raziskovanje starega sveta, ki pokriva več kot dvatisočletno zgodovino od drugega tisočletja pr. Kr. do zgodnjega srednjega veka. Posebnega poudarka so deležni medsebojni vplivi med grško-rimsko kulturo na eni strani ter semitsko, keltsko, germansko in slovansko kulturo ter judovstvom, krščanstvom in islamom na drugi. Mnoga gesla prinašajo tudi zemljevide in ilustracije, angleška izdaja pa vsebuje posodobljene bibliografske reference. 
  
 
JSTOR
   

   
JSTOR vsebuje znanstvena besedila s številnih področij, med drugim tudi prava in zgodovine.
  
  
L'Année philologique - APh
 
    

   
Zbirka L’Année philologique je namenjena iskanju in in pregledu znanstvene literature s področja grške in rimske civilizacije.
  
  
Academic Search Complete (EBSCO)
   
Oddaljeni dostop za člane knjižnic UL, CTK in NUK
  
Seznam revij
  

    
Academic Search Complete je multidisciplinarna zbirka, namenjena iskanju strokovne in znanstvene literature s področij humanistike, družboslovja, naravoslovja in tehnike. Obsega povzetke člankov iz več kot 17.000 znanstvenih časopisov in revij ter celotna besedila člankov iz več kot 8.000 naslovov revij.
  
  
  
DRUGI INFORMACIJSKI VIRI
 
  
Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani - DiKUL
   
Seznam informacijskih virov
   

   
Portal Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani je spletni portal, s pomočjo katerega lahko uporabniki iščejo v centralnem indeksu bibliografskih podatkov. Ta zajema več sto milijonov naročniških in prosto/odprto dostopnih virov svetovnih založnikov ter ostalih ponudnikov strokovnih in znanstvenih informacij z vseh znanstvenih ved. S pomočjo portala lahko uporabniki Univerze v Ljubljani dostopajo tudi do celotnih besedil člankov e-revij in do poglavij e-knjig.
    
  
Akademska digitalna zbirka Slovenije - ADZ
  

  
Akademska digitalna zbirka Slovenije omogoča iskanje podatkov več milijonov različnih elektronskih virov svetovnih založnikov, digitalnih repozitorijev in tiskanih virov, ki so naročeni v slovenskih knjižnicah. Omogočen je dostop do celotnih besedil vsebin v odprtem dostopu, kot tudi licenčnih, za katere se zahteva avtoriziran dostop.
      
   
Mrežnik
  
Navodila za oddaljeni dostop
  
Seznam informacijskih virov
    
Izobraževanje za uporabnike
   

   
Mrežnik je portal z več kot 150 izbranimi informacijskimi viri, ki so namenjeni iskanju znanstvene in strokovne literature, kot so: elektronske revije, knjige, enciklopedije, slovarji itn.; bibliografski zapisi o člankih, knjigah, disertacijah itn.; statistični podatki, zvočni posnetki ter druge informacije. Nekateri viri so prosto dostopni vsem obiskovalcem portala, naročniški pa so dostopni predvsem z lokacij knjižnic Univerze v Ljubljani. Oddaljeni dostop omogoča uporabo naročniških virov tudi z lokacij izven Univerze v Ljubljani. Nekateri viri so oddaljeno dostopni le za študente in zaposlene na Univerzi v Ljubljani, nekateri pa tudi drugim članom omenjenih knjižnic.
   
     
Repozitorij Univerze v Ljubljani - RUL
   

  
  
Digitalna knjižnica Slovenije - dLib
   

      
   
Nacionalni portal odprte znanosti

  

   
   
Directory of Open Access Journals - DOAJ
   Directory of Open Access Books - DOAB
    

  
  
Zgodovina Slovenije - SIstory
   

  
  
   
ZBIRKE PRAVNIH PREDPISOV
  
      

Uradni list Republike Slovenije  
   
 
  
   
Pravno-informacijskI sistem Republike Slovenije
   
Slovenski zakoni v angleškem jeziku / List of Slovenian laws and regulations in English
   

     
    
EUR-Lex
  

   
  
United Nations Treaty Series Online
  

   
  
  
SODNA PRAKSA
 
  
Vrhovno sodišče Republike Slovenije
 
Navodila za uporabo iskalnika
 

    
      
Ustavno sodišče Republike Slovenije
     

  
   
Sodišče Evropske unije

   

   
   
Evropsko sodišče za človekove pravice
  

  

Datoteke