Štipendije za Evropski forum Alpbach 2019

Klub Alpbach Senza Confini že 15 let štipendira motivirane in nadarjene študente ter druge mlade talente iz Avstrijske Koroške, severne Italije in Slovenije ter jim omogoča udeležbo na Evropskem forumu Alpbach. Letos bo dogodek potekal med 14. in 30. avgustom 2019, Klub Alpbach Senza Confini pa ponovno podeljuje štipendije mladim talentiranim študentom, podjetnikom in drugim talentom in Slovenije za udeležbo na forumu.

Forum vsako leto gosti več kot 800 uglednih, mednarodno priznanih govorcev iz področja znanosti, ekonomije, prava, politike, kulture itd. S svojimi vsebinami privabi več kot 5500 udeležencev iz 100 držav sveta in torej  predstavlja odlično priložnost za mreženje in odkrivanje novih profesionalnih oziroma kariernih priložnosti. 
 
VABILO:
Živiš ali študiraš v Sloveniji, severni Italiji ali na Avstrijskem Koroškem? Ali te zanima, kaj se dogaja po svetu? Ali si želiš spoznati nove ljudi, ki kot ti se zanimajo za prihodnost in želijo spremeniti svet na bolje? 

V tirolski vasici Alpbach se že več kot 70 let v drugi polovici avgusta zberejo vidni predstavniki znanosti, gospodarstva, politike, kulture in civilnih družb in razpravljajo o nekaterih najpomembnejših temah današnjega časa. Evropski forum Alpbach slovi po interdisciplinarnih diskusijah, ki se odvijajo v okviru več kot 200 plenarnih razprav ter delavnic na temo zdravstva, tehnologije, politike, prava in gospodarstva. Vsako leto forum privabi več kot 5000 udeležencev iz več kot 100 držav in predstavlja odlično priložnost za širjenje obzorij in mreženje.  Klub Alpbach Senza Confini tudi letos podeljuje štipendije mladim do 30. leta, ki živijo v Sloveniji, severni Italiji in na Koroškem v Avstriji, ali so v tej regiji pridobili večino svoje izobrazbe s katero se lahko mladi udeležite foruma Alpbach in imate krite stroške bivanja in kotizacijo.

Prijave z življenjepisom in kratkim esejem na letošnjo temo Foruma Alpbach “Liberty and Security” pošlji do 31. marca 2019 na scholarship@senza-confini.com. Več informacij o štipendijskemu programu in prijavi najdeš na www.senza-confini.com.