Vabilo k sodelovanju na tekmovanju iz mednarodnega gospodarskega prava in arbitraže

Študente/ke višjih letnikov in absolvente/ke PF v Ljubljani, ki Vas zanima mednarodno gospodarsko in arbitražno pravo, si želite novih izkušenj in izzivov, drugačnega pogleda na pravo, ste pripravljeni na skupinsko delo in odlično obvladate angleški jezik, vabimo k sodelovanju na mednarodnem študentskem »moot court« tekmovanju – Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.

Gre za tekmovanje študentov prava na svetovni ravni, na katerem je v letošnjem letu sodelovalo več kot 360 univerz, vključno z najboljšimi na svetu. Delo v ekipi je zahtevno in traja od začetka oktobra do srede aprila. Vključuje študij primera, uporabo tuje literature in sodne prakse, sestavo dveh pisnih memorandumov in veliko vaj za ustne nastope. Sodelovanje pa prinese neprecenljivo karierno in osebno izkušnjo, spoznavanje kolegov z vsega sveta in veliko drugega. Zaključni del tekmovanja poteka v Hong Kongu in na Dunaju. Vabljeni predvsem ambiciozni študentje, ki si tekom študija želite pridobiti izkušnje tudi v mednarodnem okolju!

 

Kontaktna oseba: prof. dr. Damjan Možina

Rok za prijavo: 10. 6. 2018

Prijave, ki vsebujejo CV ter krajše motivacijsko pismo v angleščini pošljite na: damjan.mozina@pf.uni-lj.si in vismoot.lj@gmail.com  

Več informacij o tekmovanju:  https://vismoot.pace.edu/  in http://www.cisgmoot.org/ ali pa pišite na vismoot.lj@gmail.com.