Vabilo k sodelovanju študentov za izvajanje nalog oficirjev za zvezo v okviru dogodkov predsedovanja Slovenije Svetu EU 2021

Sekretariat za koordinacijo priprav, logistične organizacije in izvedbe predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije 2021 vabi k sodelovanju kandidate za vlogo oficirjev za zvezo (ang. liaison officers).

Oficirji za zvezo v okviru predsedovanja posamezne države članice predstavljajo vmesni člen med gostiteljem in tujo delegacijo. Zadolženi so za pretok informacij pred dogodkom, za spremljanje delegacij in podajanje organizacijskih informacij na dogodku samem. Prav tako nudijo raznovrstno podporo organizatorju v logističnem delu, na informacijskih točkah, pomagajo pri koordinaciji prevozov in v današnjih razmerah tudi pri sestankih v videokonferenčnih studiih.

Gre za dinamično, občasno delo na eno ali večdnevnih dogodkih v obdobju od okvirno 15. junija 2021 do 15. decembra 2021, ki predstavlja izjemno delovno izkušnjo v mednarodnem okolju, hkrati pa zahteva veliko mero odgovornosti, splošnega znanja in urejenosti kot tudi odlične komunikacijske, organizacijske in socialne veščine. V luči odvisnosti od epidemiološke slike covida-19 je načrtovanje obsega dogodkov in konkretnih zadolžitev oteženo, zato se veselijo kandidatov z veliko mero prilagodljivosti in razumevanja nepredvidljive narave dela.

Obvezno usposabljanje za delo bo obsegalo ogled lokacij dogodkov ter seminarje o vsebinah Evropske unije, o avdiovizualnih orodjih, logistiki, protokolu in poslovni komunikaciji v angleškem jeziku. Izbrani kandidati bodo o terminskem planu usposabljanj obveščeni naknadno.

V Sekretariatu so prepričani, da gre za izjemno priložnost, ki bi jo želeli izkoristiti tudi študenti Univerze v Ljubljani, zato so nas zaprosili za posredovanje informacije tudi med našimi študenti višjih letnikov.

Vabilo k sodelovanju je objavljeno TUKAJ; rok za oddajo prijav je 8. januar 2021.

 .