Vabilo na bralni seminar "Theories of Rights" v izvedbi dr. Matije Žgura (Univerza Roma Tre, Italija)


Med 1. oktobrom in 30. novembrom 2020 bo na Pravni fakulteti v Ljubljani potekal bralni seminar z naslovom "Theories of Rights", ki ga bo vodil eden od naših letošnjih gostujočih predavateljev, dr. Matija Žgur z Univerze Roma Tre, Italija.

Bralni seminar bo potekal preko aplikacije Zoom.

Srečanja bodo vsak četrtek od 17. do 19.30 ure, le prvo srečanje bo izjemoma potekalo v petek, 2 oktobra 2020, ob 17.uri

Udeležba na seminarju je brezplačna in je odprta za zainteresirane študente vseh treh stopenj in tuje Erasmusove študente. Število udeležencev je omejeno na 20. V primeru povečanega povpraševanja bodo imeli prednost študenti višjih stopenj.

Srečanja bodo potekala v angleškem jeziku, zato je dobro znanje angleškega jezika pogoj za obiskovanje seminarja.

Študenti bodo za uspešno opravljen ustni izpit ob koncu seminarja pridobili 2 ECTS, kar se bo na željo študenta lahko vpisalo kot zaznamek v prilogo k diplomi.

Natančnejši opis programa (v angleškem jeziku) bralnega seminarja najdete v pripeti datoteki.

Način in rok prijave
Zainteresirani študentje lahko svoje prijave (kratko elektronsko sporočilo z navedbo svojega imena in letnika študija) pošljejo ge. Lei Kremič iz fakultetne mednarodne pisarne na e-naslov: lea.kremic@pf.uni-lj.si; in sicer najkasneje do ponedeljka, 28. septembra 2020, do 12. ure.


O izvajalcu
Dr. Matija Žgur je diplomiral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani (2010) ter magistriral na Univerzi v Genovi (2013). Doktoriral je iz človekovih pravic in pravne filozofije na univerzah v Palermu in Gironi (2017). Kot podoktorski raziskovalec na področju pravne filozofije je zaposlen na Univerzi Roma Tre. Predtem je bil kot asistent in raziskovalec zaposlen tudi že na Univerzi v Ljubljani ter na Univerzi na Primorskem. Je sourednik revije za ustavno teorijo in filozofijo prava – Revus. Njegovi raziskovalni interesi segajo na področja splošne teorije prava, teorije upravnega odločanja ter človekovih pravic.
 


Vljudno vabljeni!