Vabilo na jesensko šolo "Avtoriteta in pravo" v izvedbi dr. Matije Žgura (Univerza Roma Tre, Italija)

Med 24. in 30. septembrom 2020 bo na Pravni fakulteti v Ljubljani potekala jesenska šola z naslovom Avtoriteta in pravo, ki jo bo vodil eden od naših letošnjih gostujočih predavateljev, dr. Matija Žgur z Univerze Roma Tre, Italija.

Jesenska šola bo potekala v vijolični predavalnici na Pravni fakulteti v Ljubljani, seveda ob upoštevanju vseh ukrepov za omejevanje širjenja korona virusa. Srečanja bodo vsak dan od 9. do 13. ure.

Udeležba na seminarju je brezplačna in je odprta za zainteresirane študente vseh treh stopenj. Število udeležencev je omejeno na 20. V primeru povečanega povpraševanja bodo udeleženci izbrani glede na trenutek prijave.

Srečanja bodo potekala v slovenskem jeziku, vendar je pasivno razumevanje angleškega jezika obvezno.

Aktivna udeležba na šoli se bo na željo študenta lahko vpisala kot zaznamek v prilogo k diplomi.

Natančnejši opis programa jesenske šole najdete v pripeti datoteki.

Zainteresirani študentje lahko svoje prijave (kratko elektronsko sporočilo z navedbo svojega imena in letnika študija) pošljejo ge. Lei Kremič iz fakultetne mednarodne pisarne na e-naslov: lea.kremic@pf.uni-lj.si; in sicer najkasneje do 16. septembra 2020.


O izvajalcu

Dr. Matija Žgur je diplomiral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani (2010) ter magistriral na Univerzi v Genovi (2013). Doktoriral je iz človekovih pravic in pravne filozofije na univerzah v Palermu in Gironi (2017). Kot podoktorski raziskovalec na področju pravne filozofije je zaposlen na Univerzi Roma Tre. Predtem je bil kot asistent in raziskovalec zaposlen tudi že na Univerzi v Ljubljani ter na Univerzi na Primorskem. Je sourednik revije za ustavno teorijo in filozofijo prava – Revus. Njegovi raziskovalni interesi segajo na področja splošne teorije prava, teorije upravnega odločanja ter človekovih pravic.
 

Vljudno vabljeni!