Vabilo študentom k sodelovanju pri organizaciji 16. Dnevov evropskega prava

Študente Pravne fakultete vabimo k sodelovanju pri organizaciji 16. Dnevov evropskega prava, ki bodo v sredo, 21. novembra 2018, potekali na Pravni fakulteti v Ljubljani. 

Tematsko bomo na letošnjih Dnevih evropskega prava, ki bodo potekali kot enodneven brezplačen dogodek, obravnavali aktualne probleme, povezane z mednarodno trgovino, uporabo prava Evropske unije v slovenski državni upravi ter se soočili z izzivi za prihodnost Evropske unije v luči prihajajočih volitev v Evropski parlament. 

Ker bo dogodek potekal ves dan, bodo študentje-prostovoljci razdeljeni v dve skupini, in sicer v dopoldansko in popoldansko. Prosimo, da ob prijavi navedete v katero skupino bi bili raje dodeljeni oziroma ali vam je to vseeno. 

Študentje-prostovoljci, ki bi želeli pomagati pri pripravi dogodka in na samem dogodku, lahko prejmete potrdilo organizatorja o aktivni udeležbi na konferenci. Hkrati je to odlična izkušnja, da se seznanite z aktualnimi vsebinami prava EU ter tudi s slovenskimi in tujimi strokovnjaki, ki delajo na področju prava EU v Sloveniji oziroma v institucijah EU. 

Vse zainteresirane prosimo, da svojo (nezavezujočo) prijavo pošljete na naslov matija.zgur@gmail.com, najpozneje do srede, 3. oktobra 2018

Datum sestanka izbranih študentov bo v začetku oktobra. 

Veselimo se sodelovanja z vami!

 

             mag.  Saša Sever                                                            prof. dr. Ciril Ribičič

      Inštitut za evropske študije                                         direktor Inštituta za ustavno pravo