Informacija o možnosti za opravljanje Erasmus+ prakse na Stalnem predstavništvu RS pri Svetu Evrope v Strasbourgu - podaljšan rok prijave

Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri Svetu Evrope v Strasbourgu vabi študentke in študente (predvsem višjih letnikov) na opravljanje Erasmus+ prakse.

V času opravljanja prakse na Stalnem predstavništvu, so študenti polno vpeti v vsakodnevno vsebinsko delo diplomatov, kjer spoznajo delovanje Sveta Evrope, vključno z Evropskim sodiščem za človekove pravice, s čimer dobijo izredno bogate izkušnje.

Prakso lahko študentje opravljajo v več navedenih terminih:
  1. od 22. 5. 2023 do 22. 7. 2023,
  2. od septembra do decembra 2023 (zaželeno je, da študentje ostanejo najmanj tri mesece),
  3. od januarja do sredine julija 2024 (zaželeno je, da študentje ostanejo najmanj pet mesecev).

Kandidati morajo pred nastopom prakse pridobiti štipendijo Erasmus +.

Po prejetju vseh prijav, bodo izbrali študenta/ko, ki jo/ga bodo nato posredovali v odobritev Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve. Če je opravljanje prakse potrjeno, sledi postopek varnostnega preverjanja ter sklenitev sporazuma o izobraževanju (Learning Agreement). Ko bodo prejeti vsi pozitivni odgovori, si študent uredi bivanje v Strasbourgu in se nato dogovori o točnem obdobju opravljanja prakse.

Zahtevano je znanje angleščine na višjem nivoju, zaželeno pa je vsaj osnovno zanje francoščine.

Pred sklenitvijo sporazuma s študentom opravijo telefonski pogovor, pisno pa odgovorijo tudi na nekaj zastavljenih vprašanj.

Zainteresirani študentje naj čimprej (najkasneje do 17. aprila 2023) posredujejo svoj CV in motivacijsko pismo na e-naslov: slomission.strasbourg@gov.si ter ob prijavi navedejo, v katerem obdobju bi želeli opravljati prakso.