Vabilo na nagradni hekaton politične integritete

Transparency International Slovenia in Pravna fakulteta študente vabita k prijavi na "hekaton politične integritete", ki bo potekal v ponedeljek, 11. decembra 2023 od 15.00 do 19.00 na Pravni fakulteti (Seminar 3 – v kletnih prostorih) v Ljubljani. Dogodek bo potekal v sklopu letošnjih Dni integritete, s katerimi pri TI Slovenia obeležujemo 9. december, mednarodni dan boja proti korupciji.

 

TI Slovenia že več let ureja in vodi spletno orodje Varuh integritete, s katerim spremlja potencialno škodljive vplive na naše javne funkcionarje in politike. Namen tokratnega srečanja pa je zbiranje zgodb, ki jih Varuh integritet razkriva, ter preučiti morebitno nadgradnjo platforme Varuh integritete z novimi kazalniki, novimi bazami podatkov ter z namenom izboljšane uporabniške izkušnje. Udeleženci boste popoldne preživeli s strokovnjaki s področja boja proti korupciji in digitalizacije ter preiskovalnega novinarstva, nato pa na podlagi predstavljene platforme in tujih platform IW pripravljali načrt za izboljšave. Preiskovali boste dostopne baze podatkov, ustvarjali nove kazalnike, podatke povezovali med sabo, pripravljali grafične prikaze in v zadnjem koraku načrtovali še promocijsko strategijo nove platforme.

 

Prijava na dogodek je brezplačna. Končne izdelke sodelujočih bo v nekaj dneh po hekatonu ocenila strokovna komisija in najboljše nagradila. Zmagovalna skupina/dvojica bo prejela 700€, druga 500€, tretja pa 300€.

 

Prijave sprejemamo do 10. 12. 2023 do 23:59 ure na info@transparency.si

 

Več informacij na povezavi:

Vabilo na nagradni hekaton politične integritete | TI Slovenia (transparency.si)