Vabilo na seminar "Ameriško gospodarsko in poslovno pravo" v izvedbi prof. Urške Velikonja (Univerza Georgetown, ZDA)


V tednu od 29. junija do 3. julija 2020 bo na Pravni fakulteti v Ljubljani potekal seminar z naslovom Ameriško gospodarsko in poslovno pravo, ki ga bo vodila ena od naših letošnjih gostujočih predavateljic, prof. Urška Velikonja z Univerze Goergetown v Washingtonu, ZDA.

Seminar bo preko platforme ZOOM potekal vsak dan, med 9. in 12.30 uro (z vmesnim odmorom ali dvema), ter med 13.30 in 15. uro.

Izvedba seminarja bo v slovenskem jeziku, gradivo za seminar pa je v angleškem jeziku.

Podrobnejši opis oziroma program seminarja se nahaja v pripeti datoteki.

Udeležba na seminarju je brezplačna in je odprta za vse zainteresirane študente I. in II. stopnje.

Za študente, ki bodo na seminarju aktivno sodelovali in na koncu uspešno opravili preizkus znanja, se seminar lahko ovrednoti z 2 ECTS.

Zainteresirani študentje lahko svoje prijave (kratko elektronsko sporočilo z navedbo svojega imena in letnika študija) pošljejo ge. Darji Rabzelj iz fakultetne mednarodne pisarne na e-naslov: darja.rabzelj@pf.uni-lj.si; in sicer najkasneje do 15. junija 2020.

Vljudno vabljeni!


Na kratko o predavateljici:

Profesorica Urška Velikonja je diplomirala leta 2002 na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljeni diplomi se je odpravila na Univerzo v Harvardu v ZDA, kjer je leta 2003 magistrirala, leta 2009 doktorirala. Od takrat je profesorica Velikonja delala na različnih univerzah v ZDA. Trenutno je redna profesorica na Pravni fakulteti Univerze Georgetown v Washingtonu, ZDA ter gostujoča učiteljica na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Poučuje gospodarsko in pogodbeno pravo, raziskuje pa področje gospodarskega kriminala, zlasti kar zadeva javni pregon kršitev pravil kapitalskih trgov. Njene raziskave so objavljene v najboljših ameriških pravnih revijah, kot so Stanford Law Review, Yale Law Journal in California Law Review. O njenem delu redno razpravljajo v časopisih kot so Wall Street Journal, The Economist, Financial Times in drugih medijih.