Erasmus+ praksa na Stalnem predstavništvu RS pri Svetu Evrope

Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri Svetu Evrope v Strasbourgu vabi študentke in študente, predvsem višjih letnikov na opravljanje Erasmus+ prakse.
V času opravljanja prakse na Stalnem predstavništvu, so študenti polno vpeti v vsakodnevno vsebinsko delo diplomatov, kjer spoznajo delovanje Sveta Evrope, vključno z Evropskim sodiščem za človekove pravice, s čimer dobijo izredno bogate izkušnje.

Vabijo k prijavam študentov od aprila do julija 2024.
Kandidati morajo pred nastopom prakse pridobiti štipendijo Erasmus +.

Po prejetju vseh prijav, bodo izbrali študenta/ko, ki jo/ga bodo nato posredovali v odobritev Ministrstvu za zunanje in evropske zadeve. Če je opravljanje prakse potrjeno, sledi postopek varnostnega preverjanja ter sklenitev sporazuma o izobraževanju (Learning Agreement). Ko bodo prejeti vsi pozitivni odgovori, si študent uredi bivanje v Strasbourgu in se nato dogovori o točnem obdobju opravljanja prakse.
Zahtevano je znanje angleščine na višjem nivoju, zaželeno pa je vsaj osnovno zanje francoščine.
Pred sklenitvijo sporazuma s študentom opravimo telefonski pogovor, pisno pa odgovorijo tudi na nekaj zastavljenih vprašanj.

Rok za prijave je 8. marec 2024.
Svoj CV in motivacijsko pismo naj študentje posredujejo na slomission.strasbourg@gov.si


Pogoj za opravljanje prakse je pridobljena Erasmus+ štipendija in zanjo se morate študentke in študenti PF UL prijaviti preko fakultetne Službe za mednarodno sodelovanje (kontaktna oseba: ga. Barbara Kokot, erasmus@pf.uni-lj.si).
Fakultetni razpis za Erasmus+ prakse med 1. 9. 2023 in 30. 9. 2024 je na voljo TUKAJ.