Danes je tvoja priložnost, da nekomu morda rešiš življenje!

Bolniki s težkimi oblikami krvnih rakov kot so akutne levkemije, med njimi tudi mladostniki, potrebujejo presaditev krvotvornih matičnih celic (KMC). Za številne je to edina možnost preživetja –zanje je v registru potencialnih darovalcev KMC potrebno najti osebo z ustreznim tipom KMC. Morda si ta oseba ravno ti, pa te na seznamu še ni. DAJ SE NA SEZNAM!

VPIS v register darovalcev krvotvornih matičnih celic Slovenija Donor

KDAJ:    v torek, 17.oktobra,  10 h - 14h

KJE:        v avli fakultete

KDO:     zdravi mladi od 18 do 45 let

Pomembno: 1 uro pred odvzemom vzorca sline se odsvetuje zaužitje hrane, predvsem mesa!

INFO:     www.dajsenaseznam       FB Daj se na seznam   #DajSeNaSeznam.

Možnost ujemanja KMC med potencialnim darovalcem in bolnikom je majhna, zato je potrebno čim več potencialnih darovalcev KMC v registru Slovenija Donor. Za vpis v register preprosto oddaš vzorec sline. Postopek darovanja je za darovalca varen in poteka ambulantno iz krvi.
 
#DajSeNaSeznam je akcija, s katero Združenje bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L, ter Zavod za transfuzijsko medicino (ZTM) Slovenije, nagovarjata mlajše generacije k vpisu v register potencialnih darovalcev KMC. Vse podrobnosti o vpisu, lokacijah vpisa, postopku darovanja in akciji sami najdeš na  www.dajsenaseznam  
ali na FB Daj se na seznam ali preko #DajSeNaSeznam. Lahko pa jih tudi kar kontaktiraš in razbliniš svoje dvome, strahove in morda celo predsodke o darovanju KMC. Ker danes je to povsem preprosto: za vpis oddaš vzorec svoje sline, ki jo na ZTM nato tipizirajo, in v primeru, da te nekoč potrebujejo kot darovalca, sledi tvoja potrditev, priprava ter ambulantni odvzem iz krvi.  

Na ŠOU v Ljubljani akcijo odločno podpirajo. Sprejeli so jo za svojo družbeno odgovorno kampanjo tega leta. Radi pomagajo in k tem spodbujajo tudi vas. Zato vas pozivajo, pridružite se pobudi in dajte se na seznam.

 
Vodstvo fakultete