Frankofonsko »MOOT COURT« tekmovanje v pravu človekovih pravic – vabilo k prijavi

Francosko veleposlaništvo na Madžarskem, Francoski inštitut v Budimpešti in Univerza Eötvös Loránd v Budimpešti novembra 2019 organizirajo četrto Frankofonsko »moot court« tekmovanje v pravu človekovih pravic, ki se ga lahko udeležijo francosko govoreči študenti prava iz držav Srednje in Vzhodne Evrope, med njimi tudi Slovenije. Z uporabo Evropske konvencije o pravu človekovih pravic se rešuje fiktivni primer s tega pravnega področja.

Študenta naše fakultete sta v preteklih dveh letih že dosegla odlične rezultate. Tekmovanje je primerno tudi za študente nižjih letnikov.

Na tekmovanju nastopajo posamezniki (in ne ekipe študentov). Organizator septembra pošlje fiktivni primer s področja prava človekovih pravic, študent ima mesec dni časa za pripravo pisnega izdelka. Če je izbran, novembra potuje v Budimpešto, kjer bo potekal ustni del tekmovanja.

Organizator krije stroške prevoza in nastanitve v Budimpešti.

Zainteresirani študenti naj kontaktirajo as. Filipa Dougana (filip.dougan@pf.uni-lj.si) do vključno 30. 8. 2019.

 Več podatkov o tekmovanju najdete v prilogah in na spletni strani: https://www.franciaintezet.hu/articles/universite-et-recherche/4e-concours-regional-de-plaidoirie-francophone-2019.html