KC UL objavlja vsebine z viri pomoči in povezavami

Vsebine se sproti posodabljajo TUKAJ, izpostavljamo pa nekaj novejših informacij:
  • Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) in organizacijske oblike ŠOS so v sodelovanju s Fundacijo Študentski tolar objavili poziv za dodelitev nepovratne denarne pomoči ob izbruhu koronavirusa v višini 150,00 EUR (rok za oddajo vloge je 14.5.2020),
  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je na strani eUprave objavilo vlogo za izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka izrednim študentom, ki se izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih v Republiki Sloveniji in imajo stalno prebivališče v Republiki Slovenijii. Vlogo najdete tukaj.
  • Društvo za nenasilno komunikacijo nudi 24-urno telefonsko linijo za žrtve nasilja,
  • Psihosocialno podporo ob koronavirusu nudijo tudi diplomirani študenti zadnjih letnikov psihologije in magistrirani psihologi v obliki brezplačnih 45-minutnih  pogovorov.  
  • Ekipa Študenti za študente so razvili spletno učilnico, ki je namenjena povezovanju in izmenjavi mnenj med študenti. V njej si lahko ogledate podcaste na različne aktualne teme z namenom izmenjave različnih pogledov na sedanje razmere in vpliva le-teh na prihodnost, preberete kakšno kolumno, ugotovite, kako pregnati dolgčas, študenti lahko z drugimi študenti delijo svoje mnenje o trenutni situaciji in prihodnosti. K vsebini lahko študenti tudi aktivno prispevajo.