Kitajska čajanka: Vpogledi v tradicionalno kitajsko kulturo

Kitajska tradicionalna kultura je znana kot največja in najstarejša neprekinjena civilizacija na svetu. Kitajska namreč ni enovita, je pravi mozaik kultur, ki je na eni strani prostor globoko zakoreninjene tradicije in na drugi prostor neizmernih razsežnosti človeških potencialov. Vse navdušence kot tudi vse radovedneže, ki si kitajsko tradicionalno kulturo želite spoznati, vabimo, da se udeležite serije dogodkov "Kitajska čajanka: Vpogledi v tradicionalno kitajsko kulturo".

Dogodki bodo potekali v obliki vodenih pogovorov o tradicionalni kitajski kulturi ob čaju, kjer se boste lahko s pomočjo kitajske učiteljice Wang Qian seznanili s posebnostmi tradicionalne kitajske kulture na različnih področjih.   

Potekali bodo vsak četrtek od 10. do 11.30 ure v Konfucijevi učilnici na Ekonomski fakulteti v Ljubljani (Atrij) s pričetkom 7. marca 2019.

Prijava zainteresiranih zbirajo na: ciljubljana@ef.uni-lj.si

Vsi dogodki so brezplačni in potekajo v angleškem jeziku.


Opis predavateljice:

Wang Qian, rojena leta 1965 v provinci Zhejiang na Kitajskem, Magistrica Fudan University, Izredna profesorica na Event and Tourism Management School, Shanghai University of International Business and Economics, vključena v “Marquis Who’s Who in the World in 2016”.