Na Besedni postaji

Besedne postaje prireja Knjigarna Filozofske fakultete UL, Aškerčeva 2, Ljubljana, tel. št. : 01/241 11 19,  https://knjigarna.ff.uni-lj.si/ . Tokratno Besedno postajo smo pripravili skupaj z Znanstveno založbo FF.    


v četrtek, 7. decembra, ob 17.00 uri (Modra soba / 5. nad. Filozofske fakultete)

Jasna Podreka, Bila si tisto, kar je molčalo. Intimnopartnerski umori žensk v Sloveniji

(Znanstvena založba FF) 

Monografija prinaša podroben vpogled v značilnosti intimnopartnerskih umorov žensk v Sloveniji. Vsebina je zasnovana na teoretskem razumevanju nasilja na splošno ter specifično intimnopartnerskega nasilja nad ženskami. V njej je predstavljena razprava o umorih in potreba po spolno specifičnem proučevanju intimnopartnerskih umorov ter teoretska konceptualizacija intimnopartnerskega nasilja in umorov žensk. Gre za eno redkih del, ki se s sociološke perspektive ukvarjajo z vprašanjem intimnopartnerskih umorov v Sloveniji. V Sloveniji, tako kot v večini drugih držav, intimnopartnerski umori prizadenejo ženske v nesorazmerno večjem deležu kakor moške. Intimnopartnerski umor je tudi najpogostejši tip umora žensk v Sloveniji, saj skoraj polovico umorov žensk povzroči nekdanji ali aktualni zakonec oziroma intimni partner.

O knjigi bodo spregovorile avtorica knjige dr. Jasna Podreka, prof. dr. Milica Antić Gaber ter prof. dr. Katja Filipčič.

Pogovor bo vodila Nika Kovač.

 Vabljene-i.

Dogodek je del kulturnega programa knjigarne, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.