Obvestila APRIL 2017 // MGL PRIPOROČA

Gašper Tič, Davor Herceg

TRAČ ali MNOGO HRUPA ZA NIČ

Mjuzikel

Režiserja Jaka Ivanc in Gašper Tič 

Mnogo hrupa za nič je ena izmed najslavnejših Shakespearovih komedij. Suče se okrog ljubezni, hrepenenja, izdaj, spletk in vseh mogočih preizkušenj, ki jih morajo zaljubljenci prestati, da si lahko nazadnje presrečni skočijo v objem. V bolj sodobno in muzikalno opravo sta jo odela komedijski libretist Gašper Tič in skladatelj Davor Herceg. Čedni mladi vojaki in lepa dekleta, dve prepleteni ljubezenski zgodbi, ščepec zlohotnega obrekovanja, nekaj spretnih spletk in za nameček še ples v maskah ob živi godbi – vse to preko smeha vodi srečnemu koncu naproti.

Igrajo: Tanja Ribič, Gregor Čušin, Iva Krajnc Bagola, Tina Potočnik Vrhovnik, Mojca Funkl, Milan Štefe, Jaka Lah, Rok Matek, Filip Samobor k. g., Matic Lukšič k. g., Tomo Tomšič k. g./Gaber K. Trseglav, Rok Kravanja k. g./Rok Prašnikar AGRFT in Uroš Smolej.

Na velikem odru MGL 14. aprila ob 19.30 Cena za študente je 12 €! Več na mgl.si

****

Marius von Mayenburg

KOS PLASTIKE

Črna komedija

Režiser Primož Ekart

V novi igri uglednega avtorja gre za duhovit, a obenem ostro posmehljiv dramski portret tistega dela evropske populacije, ki se koplje v malomeščanskem izobilju, istočasno pa tone v pomanjkanju občutka za vse, kar je avtentično, spontano, etično, sočutno, predvsem pa – logično.

Igrajo Iva Krajnc Bagola, Gregor Gruden, Rok Prašnikar AGRFT, Gašper Tič in Tina Potočnik Vrhovnik

Na velikem odru MGL ponovno 11. aprila ob 19.30. Cena za študente je 7,90 €! Več na mgl.si  

*****

Daniel Glattauer

ČUDEŽNA TERAPIJA

Komedija

Režija Primož Ekart

Kadar v zakonu hudo škriplje, prideta človeku na misel vsaj dve zelo različni rešitvi: ločitev ali obisk zakonske posvetovalnice oziroma psihoterapevta. Bo mirovna misija uglajene in obupane psihoterapevtke uspela ali pa bo s svojimi metodami vred končala kot kolateralna škoda vojne zakoncev Dorek?

Igrajo Uroš Smolej, Tjaša Železnik in Tanja Ribič

Sobota, 1. aprila, ob 20. uri na Mali sceni in petek, 21. aprila, ob 19.30 na velikem odru. Cena za študente je 7,90€! Več na mgl.si

 *****

Simona Hamer (po motivih Prežihovega Voranca)

SAMORASTNIKI

Režiserka Eva Nina Lampič

Ljubezenska zgodba med Meto in Ožbejem, med kajžarsko hčerjo in gruntarskim sinom, med pripadnikoma dveh različnih socialnih slojev, je pravzaprav pisana kot zgodba o boju malega človeka. Metin boj je uporna zahteva po enakopravnosti. Glasna, neupogljiva zahteva, ki jo kot edino dediščino preda svojim otrokom.

Igrajo Anja Drnovšek k. g., Jernej Gašperin, Gašper Tič, Judita Zidar, Mirjam Korbar Žlajpah, Mojca Funkl, Janez Starina k. g. in Gregor Gruden

Na velikem odru MGL v soboto, 22. aprila, ob 19.30. Cena za študente je 7,90€! Več na mgl.si

*****

NAPOVEDUJEMO ZADNJO PREMIERO V SEZONI 2016/2017 NA VELIKEM ODRU

Molière

ŽLAHTNI MEŠČAN

Komedija

Režiser: Eduard Miler

Molière se je v znameniti komediji Žlahtni meščan ponorčeval iz omejenega in povzpetniškega gospoda Jourdaina, ki mu v življenju sicer prav nič ne manjka, a se sramuje svojih meščanskih korenin in bi se rad za vsako ceno zrinil med aristokrate. V zmotnem prepričanju, da si lahko z denarjem čez noč kupi omiko in ugled, gospod Jourdain kmalu postane tarča številnih prisklednikov in prevarantov. Ko Jourdain oznani, da hčerke Lucile ne namerava poročiti z nikomer, ki ne bi bil plemiškega rodu, ga iznajdljivo pripelje do roba norosti njen srčni izbranec Kleant. Preobleče se namreč v sina turškega sultana in s tem zbudi njegovo naklonjenost. Jedka satira se pri Molièru prevesi v obešenjaško burko in nazadnje izzveni v balet, v katerem se pomešajo plesalci različnih nacionalnosti … Skoraj tri stoletja in pol po nastanku te igre se bomo o tem, kaj vse je človek pripravljen storiti za to, da bi napredoval po družbeni lestvici, spraševali ob sveži interpretaciji ustvarjalne dvojice Žanina Mirčevska – Eduard Miler.

Premiera bo v četrtek, 20. aprila, ob 20. uri na velikem odru.

*****

NAPOVEDUJEMO DRUGI, TRETJI IN ČETRTI DEL GLEDALIŠKE NADALJEVANKE

Nejc Gazvoda

VRANJA VRATA

Gledališka nadaljevanka

Režiser in scenograf Aleksandar Popovski

Ida Žakelj se po treh letih londonske samostojnosti vrne v domačo hišo v gozd ob manjši vasi na Dolenjskem. Prav tisti večer na družinsko večerjo prihajata Nežin novi fant Anže in njegov oče Žan. Sestri Ida in Neža se zato spreta. Lokalni narkoman Brin pa Idi v isti noči ob naključnem srečanju omeni kraj v gozdu – Vranja vrata. Jutro po večerji policija v reki najde moško truplo, Neža pa izgine …

Naslednja možnost ogleda nadaljevanke Vranja vrata bo: 

Paket 1 – sreda, 24. maja, (1. in 2. del) in sreda, 31. maja, (3. in 4. del) ob 20. uri

Paket 2 – četrtek, 25. maja, (1. in 2. del) in četrtek, 1. junija, (3. in 4. del) ob 20. uri

Vstopnice so že v prodaji, cena paketa je 30 EUR.

Nadaljevanko Vranja vrata si je mogoče ogledati le v okviru paketa štirih delov.

Več na mgl.si