Obvestila MAJ 2017 // MGL PRIPOROČA

Jera Ivanc

PREVARE Komedija

Režiser Jaka Ivanc

Na veliki oder Mestnega gledališča ljubljanskega ponovno prihaja komedija Prevare, ki ima za seboj že več kot sto ponovitev! Po motivih ene od zgodnejših renesančnih komedij Gl'ingannati (Prevarani) je nastala majhna, a glasbeno in kostumsko razkošna komedija po motivih ene od zgodnejših renesančnih komedij Gl'ingannati (Prevarani). Sekstet radoživih komedijantov in ubranih pevcev se pred občinstvom po zgledu commedie dell'arte virtuozno preoblači in hipoma značajsko preoblikuje kar v štirinajst komedijskih vlog.

Igrajo Gašper Tič, Uroš Smolej, Ana Dolinar Horvat/Tina Potočnik Vrhovnik, Viktorija Bencik Emeršič/ Iva Krajnc Bagola/Lena Hribar, Gregor Gruden/Jure Kopušar k. g. in Domen Valič k. g..

Na velikem odru MGL 13. maja ob 19.30. Cena za študente je 7,90 €! Več na mgl.si

*****

Yasmina Reza

BELLA FIGURA Komedija

Režiserka Mateja Kokol

»Bella Figura« v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega je pronicljiva komedija, ki spretno razkriva maske posameznikov: vsi so lepi, skrbno negovani in omikani, oblečeni v najboljše blagovne znamke, poslovno so uspešni, živijo v popolnih zakonih, vzorno skrbijo za otroke in ostarele starše. Kaj pa se zgodi, ko maske padejo?

Igrajo Iva Krajnc Bagola, Robert Korošec k. g., Ajda Smrekar, Lotos Vincenc Šparovec, Jette Ostan Vejrup

Na velikem odru MGL 29. maja ob 19.30 . Cena za študente je 7,90 €! Več na mgl.si

 *****

Tena Štivičić

3 ZIME

Režija Barbara Hieng Samobor

3 zime so ganljiva saga o družini Kos in njeni zaznamovanosti z zgodovino. In zime so res tri: 1945, 1990 in 2011. Ključni dogodki se navezujejo na konec avstro-ogrske monarhije ter segajo preko vzpona in padca komunizma do tranzicije, demokracije in vstopa v Evropsko skupnost. Dogajanje spremljamo skozi usode štirih generacij žensk, ki so v povsem različnih svetovih odraščale v isti zagrebški hiši, nekoč razkošni vili, zgrajeni še v času monarhije, kasneje pa nacionalizirani in razdeljeni. Klobčič se začne odmotavati leta 2011, ko se v hiši zbere vsa družina in izve, da naj bi Lucijin ženin, novodobni bogataš sumljivih poslov, hišo odkupil.

Avtorica je za 3 zime prejela nagrado Susan Smith Blackburn 2015, ki jo v New Yorku podeljujejo najboljšim, v angleščini pišočim dramatičarkam z vsega sveta. Jana Zupančič pa je za vlogo Maše Kos prejela nagrado za najboljšo igralko festivala Gavellovi večeri in Dnevnikovo nagrad0 2015/2016 za najboljši umetniški dosežek - med drugim tudi za vlogo v drami 3 zime.

Igrajo Jana Zupančič,  Sebastian Cavazza, Tjaša Železnik, Tina Potočnik / Ajda Smrekar, Iva Krajnc, Jernej Gašperin, Uroš Smolej, Jette Ostan Vejrup / Karin Komljanec, Domen Valič, Gregor Gruden, Eva Jesenovec k. g., Mojca Funkl.

Na velikem odru MGL ponovno 23. maja, ob 19.30. Cena za študente je 8,20 €! Več na mgl.si


*****

Cristina Clemente

DRUŽINSKI PARLAMENT

Režija Primož Ekart

Avtorica komedije se izjemno duhovito poigrava z vzorci zapletov znotraj sodobnih parlamentarnih demokracij. Kriza, varčevalni ukrepi, osebni interesi, karierizem, lobiranja, korupcija, predsodki, konservativnosti.

Pred nami je družina z dvema odraščajočima otrokoma. Starša že od nekdaj pedantno skrbita za to, da se vzgoja in sistem organizacije življenja znotraj družine odvijata v skladu z načeli prave demokracije. Imajo svojo ustavo, zakone, določajo proračun, plačujejo davke, skratka, delujejo kot država v malem. Stvari pa se začnejo zapletati, ko se hči nenadoma ne strinja več z ustaljenim sistemom in začne terjati spremembe. Njena zahteva sproži plaz nepričakovanih dogodkov …

Igrajo Lena Hribar k. g., Jernej Gašperin, Jožef Ropoša, Tanja Dimitrievska in Domen Valič.

Na velikem odru MGL ponovno 27. maja ob 19.30. Cena za študente je 8,20 €! Več na mgl.si

*****

VROČE!

Nejc Gazvoda

VRANJA VRATA

Gledališka kriminalna nadaljevanka

Režiser in scenograf Aleksandar Popovski

Ida Žakelj se po treh letih londonske samostojnosti vrne v domačo hišo v gozd ob manjši vasi na Dolenjskem. Prav tisti večer na družinsko večerjo prihajata Nežin novi fant Anže in njegov oče Žan. Sestri Ida in Neža se zato spreta. Lokalni narkoman Brin pa Idi v isti noči ob naključnem srečanju omeni kraj v gozdu – Vranja vrata. Jutro po večerji policija v reki najde moško truplo, Neža pa izgine …

Naslednja možnost ogleda nadaljevanke Vranja vrata bo:

Paket 1 – sreda, 24. maja, (1. in 2. del) in sreda, 31. maja, (3. in 4. del) ob 20. uri

Paket 2 – četrtek, 25. maja, (1. in 2. del) in četrtek, 1. junija, (3. in 4. del) ob 20. uri

Igrajo Bernarda Oman, Mirjam Korbar Žlajpah, Uroš Fürst k. g./Gašper Tič, Viktorija Bencik Emeršič, Mia Skrbinac k. g., Jure Henigman, Boris Kerč, Žan Koprivnik k. g., Tjaša Železnik, Lotos Vincenc Šparovec in Karin Komljanec

Vstopnice so že v prodaji, cena paketa je 30 EUR.

Nadaljevanko Vranja vrata si je mogoče ogledati le v okviru paketa štirih delov.

Več na mgl.si