Obvestila MAREC 2017 // MGL PRIPOROČA

Gašper Tič, Davor Herceg

TRAČ ali MNOGO HRUPA ZA NIČ

Mjuzikel

Režiserja Jaka Ivanc in Gašper Tič 

Mnogo hrupa za nič je ena izmed najslavnejših Shakespearovih komedij. Suče se okrog ljubezni, hrepenenja, izdaj, spletk in vseh mogočih preizkušenj, ki jih morajo zaljubljenci prestati, da si lahko nazadnje presrečni skočijo v objem. V bolj sodobno in muzikalno opravo sta jo odela komedijski libretist Gašper Tič in skladatelj Davor Herceg. Čedni mladi vojaki in lepa dekleta, dve prepleteni ljubezenski zgodbi, ščepec zlohotnega obrekovanja, nekaj spretnih spletk in za nameček še ples v maskah ob živi godbi – vse to preko smeha vodi srečnemu koncu naproti.

Igrajo: Tanja Ribič, Gregor Čušin, Iva Krajnc Bagola, Tina Potočnik Vrhovnik, Mojca Funkl, Milan Štefe, Jaka Lah, Rok Matek, Filip Samobor k. g., Matic Lukšič k. g., Tomo Tomšič k. g./Gaber K. Trseglav, Rok Kravanja k. g./Rok Prašnikar AGRFT in Uroš Smolej.

Na velikem odru MGL 8. marca in 21. marca ob 19.30 Cena za študente je 12 €! Več na mgl.si

****

Tena Štivičić

3 ZIME

Režiserka Barbara Hieng Samobor

3 zime so ganljiva saga o družini Kos in njeni zaznamovanosti z zgodovino. Dogajanje spremljamo skozi usode štirih generacij žensk, ki so v povsem različnih svetovih odraščale v isti zagrebški hiši, nekoč razkošni vili, zgrajeni še v času monarhije, kasneje pa nacionalizirani in razdeljeni. Klobčič se začne odmotavati leta 2011, ko se v hiši zbere vsa družina in izve, da naj bi Lucijin ženin, novodobni bogataš sumljivih poslov, hišo odkupil. Ženske, z vsako generacijo bolj neodvisne in izobražene, so gonilna sila rodbine. Z veliko požrtvovalnostjo, pogumom in nezlomljivo voljo so kos vsem preizkušnjam, ki se jim postavljajo na pot.

Igra je sveža, do potankosti premišljena in kar utripa od življenja. Drobni namigi in na pol odstrte skrivnosti v posameznih prizorih stopnjujejo napetost, dokler se nazadnje ne zlijejo v fantastično celoto, kjer vsak drobec trdno stoji na svojem mestu.

Avtorica je za 3 zime prejela nagrado Susan Smith Blackburn 2015, ki jo v New Yorku podeljujejo najboljšim, v angleščini pišočim dramatičarkam z vsega sveta. Jana Zupančič pa je za vlogo Maše Kos prejela nagrado za najboljšo igralko festivala Gavellovi večeri in Dnevnikovo nagrad0 2015/2016 za najboljši umetniški dosežek - med drugim tudi za vlogo v drami 3 zime.

Igrajo Jana Zupančič,  Sebastian Cavazza, Tjaša Železnik, Tina Potočnik / Ajda Smrekar, Iva Krajnc, Jernej Gašperin, Uroš Smolej, Jette Ostan Vejrup / Karin Komljanec, Domen Valič, Gregor Gruden, Eva Jesenovec k. g., Mojca Funkl.

Na velikem odru MGL ponovno 11. marca ob 19.30. Cena za študente je 8,20 €! Več na mgl.si

*****

Cristina Clemente

DRUŽINSKI PARLAMENT

Režija Primož Ekart

Družinski parlament avtorice Cristine Clemente je nova komedija v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega, ki na veliki oder prihaja 28. decembra. Režijo je prevzel Primož Ekart. Katalonska uspešnica navdušuje s svežino, živahnostjo, bleščečim humorjem in vsebinsko aktualnostjo.

Avtorica se izjemno duhovito poigrava z vzorci zapletov znotraj sodobnih parlamentarnih demokracij. Kriza, varčevalni ukrepi, osebni interesi, karierizem, lobiranja, korupcija, predsodki, konservativnosti.

Pred nami je družina z dvema odraščajočima otrokoma. Starša že od nekdaj pedantno skrbita za to, da se vzgoja in sistem organizacije življenja znotraj družine odvijata v skladu z načeli prave demokracije. Imajo svojo ustavo, zakone, določajo proračun, plačujejo davke, skratka, delujejo kot država v malem. Stvari pa se začnejo zapletati, ko se hči nenadoma ne strinja več z ustaljenim sistemom in začne terjati spremembe. Njena zahteva sproži plaz nepričakovanih dogodkov …

Igrajo Lena Hribar k. g., Jernej Gašperin, Jožef Ropoša, Tanja Dimitrievska in Domen Valič.

Na velikem odru MGL ponovno 13. marca ob 19.30. Cena za študente je 8,20 €! Več na mgl.si

*****

Koncert igralcev MGL in študentov AGRFT v Kinu Šiška

Let's dance!

Tokrat bomo v Katedrali Kina Šiška zaplesali v ritmih raznolikih glasbenih zvrsti in izvajalcev. Že znana glasbeno-igralska zasedba bo lovila ritme Arethe Franklin, Esme Redžepove, Sie, Michaela Jacksona, Pharrella Williamsa, Cher, Freddija Mercuryja … in skupin Coldplay, Walk The Moon, Blur, The Animals, Gipsy Kings, Dubioza kolektiv, Bijelo dugme …

Ob spremljavi glasbenikov pod vodstvom Mihe Petrica bodo peli igralci MGL, naši redni gostujoči igralci in študenti AGRFT: Viktorija Bencik Emeršič, Voranc Boh, Ana Dolinar Horvat, Anja Drnovšek, Jernej Gašperin, Gregor Gruden, Lena Hribar, Klara Kastelec, Robert Korošec, Matic Lukšič, Jette Ostan Vejrup, Žan Perko, Tina Potočnik Vrhovnik, Matej Puc, Filip Samobor, Domen Valič in Matej Zemljič.

Tradicionalno druženje na koncertu z igralci MGL in študenti AGRFT bo v sredo, 22. marca, ob 20. uri v Kinu Šiška. Cena za študente je 10,40 €, na dan dogodka 17 €! Več na mgl.si

Mile Korun

SVETOVALEC

Režiserka Nina Rajić Kranjac

Igra Svetovalec je niz obiskov pri skrivnostnem mojstru, h kateremu se ljudje zatekajo po nasvet. Skrivnostni mojster, ki želi ljudem pomagati in za to ne terja nikakršnega plačila, zna pozorno poslušati, postavlja neposredna vprašanja in svetuje, kakor najbolje ve in zna. Je nekakšna mešanica psihoterapevta, zasliševalca, spovednika, filozofa, umetnika …

Mileta Koruna poznamo kot vsestranskega ustvarjalca: kot režiserja, avtorja dramatizacij, teoretika, scenografa, kostumografa in profesorja na AGRFT. Zdaj bomo tega velikana slovenskega gledališča prvič spoznali tudi kot dramatika.

Igrajo: Gašper Tič, Viktorija Bencik Emeršič, Tanja Dimitrievska, Blaž Dolenc k. g., Mojca Funkl, Jernej Gašperin, Gregor Gruden, Karin Komljanec, Nina Rakovec, Uroš Smolej, Milan Štefe in Domen Valič.

Na velikem odru ponovno 31. marca ob 19.30. Cena za študente je 8,20€! Več na mgl.si


GOSTOVANJI DRUGIH GLEDALIŠČ V MGL:

Gašper Tič

TRIO

Gostuje gledališče koper

Režiser Jaka Ivanc

Glasbena komedija za tri igralce, zabavna v rimanih in narečno obarvanih dialogih, predvsem pa všečna s priredbami znanih napevov in popevk od petdesetih let dalje, nadaljuje niz uprizoritev, s katerimi se Gledališče Koper v slovenskem gledališkem prostoru vse bolj uveljavlja kot glasbeno gledališče.

Donatella, Fiorella in Marija so sestre, ki jih v življenju poleg skupnega očeta (materi sta dve, sestri) druži še ljubezen do popevk iz petdesetih let prejšnjega stoletja in nastopanje pod skupnim imenom Trio Pupe. Za tokratni koncert se zdi, da bi lahko bil njihov zadnji skupni nastop, saj ta mineva v pričakovanju »izida« oporoke po očetovi smrti, od katere si (četudi obstaja možnost, da je oče del premoženja zapustil tudi materama in številnim ljubicam) atraktivna in dominantna Primorka Donatella obeta največji delež ter z njim možnost za »osamosvojitev« in solistično kariero …

Igrajo: Uroš Smolej, Daniel Dan Malalan, Rok Matek k. g.

Na velikem odru MGL 9. in 22. marca ob 19.30. Cena za študente je 8,20€! Več na mgl.si

 Richard Beam

En sluga, dva gospodarja

Gostuje Gledališče Kerempuh, Zagreb

Po motivih klasične komedije Carla Goldonija, Sluga dveh gospodarjev, je nastala humorna in igralsko dovršena predstava v režiji Vita Tauferja. Besedilo angleškega dramatika Richarda Beama ne ostaja na površini, temveč skozi odlično igro in preigravanjem dramatičnih prizorov portretira pokvarjene značaje in lažno moralo licemernega malomeščanstva.

Na velikem odru MGL 27. marca ob 19.30. Cena za študente 8,20€! Več na mgl.si