Okrogla miza »Ali boste uporabili glas ljudstva? Vključevanje javnosti v pripravo predpisov«

Na CNVOS 26. 2. 2020 ob 10. uri v Edvardu na Igriški ulici 5 pripravljamo okroglo mizo »Ali boste uporabili glas ljudstva? Vključevanje javnosti v pripravo predpisov«. Ker si želimo plodne in razgibane diskusije s čim  več različnimi obiskovalci, prijazno vabimo zaposlene in študente Pravne fakultete, da se dogodka udeležite. 

Odtujenost državljanov od političnih procesov je eden glavnih problemov sodobnih demokracij. Kako spodbujati participacijo v javnem življenju? Kakšna je vloga vlade in nevladnih organizacij pri spodbujanju angažiranega in sistematičnega vključevanja javnosti v pripravo predpisov? Tudi v zahodnih demokracijah je to še relativno nova praksa.

Kljub temu pa težko najdemo družbeno področje oziroma projekt, pri katerem bi lahko rekli, da vključevanje javnosti ni potrebno, priporočljivo ali izvedljivo. Na okrogli mizi bomo različni deležniki diskutirali o tem, kako uspešno in učinkovito vključiti javnost v oblikovanje politik, kako spodbujati participativno politično kulturo in s tem doseči zakonodajo, ki temelji na dejstvih in dokazih. 

Vljudno vabljeni!

Povezava do dogodka na spletni strani: https://www.cnvos.si/novice/2437/okrogla-miza-ali-boste-uporabili-glas-ljudstva-vkljucevanje-javnosti-v-pripravo-predpisov/

Povezava do Facebook dogodka: https://www.facebook.com/events/182763373069246/

Urška Fišter 
Vodja komuniciranja/Head of communications