PAX Moot Court – vabilo k prijaviPAX Moot Court

Študentke in študente, ki bi želeli pridobiti ali poglobiti svoje znanje na področju mednarodnega zasebnega prava, vljudno vabimo, da se prijavijo na PAX MOOT COURT 2021.

Ekipa naše fakultete se je tega tekmovanja prvič udeležila v preteklem študijskem letu in se na njem odlično odrezala. Študenti Tamara Mihajlović, Urša Pirc in Matevž Seljak so le za las zgrešili uvrstitev v polfinale (najboljše 4 ekipe), njihov pisni memorandum pa je dosegel 3. mesto.

Tekmovanja se lahko udeleži ekipa 3 - 4 študentov, ki v simuliranem postopku nastopajo kot odvetniki. Na podlagi fiktivnega primera je njihova naloga, da za tožečo in za toženo stranko pripravijo pisna memoranduma, v katerih se opredelijo do konkretnih pravnih vprašanj s področja mednarodnega zasebnega prava. Svoje stranke pa nato zastopajo še na ustnem delu tekmovanja.

Tekmovanje bo potekalo tudi v študijskem letu 2020/2021. Organizatorji sicer še niso objavili natančne časovnice tekmovanja, na podlagi preteklih izkušenj pa bo tekmovalni primer predvidoma objavljen v decembru ali januarju. Temu sledi priprava pisnih memorandumov (predvidoma do konca marca 2021), nato pa še ustni del tekmovanja (konec aprila 2021).

Več informacij lahko najdete na spletni strani tekmovanja: paxmoot.com ali se obrnete na as. Filipa Dougana.

PRELIMINARNI ROK ZA PRIJAVO: 16. oktober 2020 na filip.dougan@pf.uni-lj.si