Vabljeni k sodelovanju pri organizaciji 15. Dnevov evropskega prava

Študente Pravne fakultete vabimo k sodelovanju pri organizaciji 15. Dnevov evropskega prava, ki bodo v sredo, 15. novembra 2017, potekali na Pravni fakulteti v Ljubljani.

Tematsko bomo na letošnjih jubilejni Dnevih evropskega prava, ki bodo potekali kot enodneven brezplačen dogodek, obravnavali aktualne probleme, povezane z migracijami, uporabo prava Evropske unije pred slovenskimi sodišči ter sodobnimi dilemami kazenskega prava.

Ker bo dogodek potekal ves dan, bodo študentje-prostovoljci razdeljeni v dve skupini, in sicer v dopoldansko in popoldansko. Prosimo, da ob prijavi navedete v katero skupino bi bili raje dodeljeni oziroma ali vam je to vseeno.

Študentje-prostovoljci, ki bi želeli pomagati pri pripravi dogodka in na samem dogodku, lahko prejmete potrdilo organizatorja o aktivni udeležbi na konferenci. Hkrati je to odlična izkušnja, da se seznanite z aktualnimi vsebinami prava EU ter tudi s slovenskimi in tujimi strokovnjaki, ki delajo na področju prava EU v Sloveniji oziroma v institucijah EU.

Vse zainteresirane prosimo, da svojo (nezavezujočo) prijavo pošljete na naslov matija.zgur@ustava.si, najpozneje do nedelje, 17. septembra 2017.

Datum sestanka izbranih študentov bo določen naknadno.

Veselimo se sodelovanja z vami!
 

             mag.  Saša Sever                                                            prof. dr. Ciril Ribičič

      Inštitut za evropske študije                                         direktor Inštituta za ustavno pravo