Mentorski program Alumni za študente PF UL

Drage študentke in dragi študenti,

Univerza v Ljubljani je v letošnjem študijskem letu v okviru Klubov alumnov Univerze v Ljubljani vzpostavila poseben mentorski sistem alumnov UL, ki povezuje alumne UL – strokovnjake na različnih področjih – s študenti in absolventi. V ta namen je bil pred časom vzpostavljen poseben portal Klubov alumnov Univerze v Ljubljani, v katerega se lahko vključite tako študenti kot alumni – potencialni mentorji. Portal omogoča neposreden dostop do strokovnjakov v praksi, ki lahko svetujejo pri zaključni nalogi in usmeritvah glede kariernih poti. V prihodnosti si želimo mentorski sistem še razširiti, trenutno pa je, kot rečeno, vzpostavljen mentorski program Alumni za študente.

Vse informacije v zvezi z mentorskim programom Alumni za študente najdete na spletni strani Univerze v Ljubljani: Bodi mentor - Univerza v Ljubljani (uni-lj.si)

 
Za podrobnejše informacije v zvezi z mentorskim programom Alumni za študente se lahko obrnete tudi na tajnika Pravne fakultete UL, ga. Ireno Kordež na naslednji elektronski naslov: irena.kordez@pf.uni-lj.si

 
Vse študentke in študente Pravne fakultete Univerze v Ljubljani zares lepo vabimo, da se vključite v mrežo Klubov alumnov Univerze v Ljubljani in v omenjeni program mentorstvo 2021/22 na področju osvetlitve delovnega mesta. Zaželeno je, da že sami poiščete mentorje alumne, s katerimi bi se prijavili v portal in skupaj vključili v mentorski program Alumni za študente, saj boste tako lahko v najkrajšem času pričeli sodelovati z mentorji – alumni. Tudi Pravna fakulteta UL pa je že in bo še pozvala potencialne mentorje k vključitvi v portal in mentorski program Alumni za študente tako, da boste morda za vas zanimive mentorje našli že ob vaši prijavi na portal Klubov Alumnov UL in vključitvi v mentorski program.
 

V osrčju projekta je osvetlitev delovnega mesta, v okviru katerega bodo lahko alumni študentom ponudili vstop v njihovo delovno okolje, kar bo študentom omogočilo, da spoznajo delo alumnov in njihovo karierno pot, kar lahko študentom pomaga pri njihovih nadaljnjih odločitvah za kariero. Takšno sodelovanje med mentorjem – alumnom in študentom naj bi trajalo okvirno 8 ur (delovni dan). Preko osvetlitve delovnega mesta bodo alumni - mentorji v obliki kratkotrajnih mentorskih odnosov študentom predstavili specifike njihovega delovnega mesta, jim pomagali pri razmisleku, ali je to delovno mesto ustrezno zanje in jim preko mreženja nudili podporo pri pridobivanju koristnih povezav za prihodnost.


S svojim sodelovanjem v mentorskemu programu bodo alumni študentom:

-  omogočili spoznavanje specifik pravniških delovnih mest v praksi;

-  dobili možnost predati svoje izkušnje in znanje mlajšim kolegom;

-  pomagali krepiti sodelovanje naših študentov z gospodarstvom in negospodarstvom;

-  sodelovali pri prenosu znanja iz prakse.

 
Če vas torej zanima vključitev v mentorski program Alumni za študente, se boste lahko v okviru mentorstva res dodobra spoznali z delovnim mestom svojega mentorja (alumna UL). Prek osvetlitve delovnega mesta boste en dan spremljali vse, kar oseba na tem delovnemu mestu počne - od prijetnih do tudi bolj stresnih trenutkov. To pomeni, da je to idealen način, da preverite, ali vam določeno delovno mesto ustreza ali ne.

V program se prijavite prek portala alumniUL. Izpolnite registracijski obrazec in ko prejmete potrditev čim bolj natančno prilagodite svoj profil. Na podlagi izpolnjenega profila vas bomo povezali z mentorjem, ki je za vas najbolj ustrezen.

3 prednosti vključitve v mentorski program:


1. Lahko spoznate, ali je določeno delovno mesto ustrezno za vas.
2. Pridobite lahko koristne povezave in kontakte v organizaciji ali na področju, ki vas zanima.
3. Pridobite dragocene praktične izkušnje.

Natančna navodila za prilagoditev profila za mentorirance: Mentorstvo_Navodila za prilagoditev profila.pdf

Več informacij o projektu in odgovori na najpogostejša vprašanja: Kažipot za mentorje in mentorirance_vse o projektu.pdf


PRISRČNO VABLJENI !