Brezplačni spletni seminar: Genocid, vojna hudodelstva, agresija, terorizem – kazenskopravni vidik

Založba Uradni list Republike Slovenije in Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani vabita na brezplačni spletni seminar Genocid, vojna hudodelstva, agresija, terorizem – kazenskopravni vidik, in sicer v sredo, 15. marca 2023, ob 13.30 (spletni dogodek).

Februarja 2023 je v sozaložništvu Uradnega lista RS ter PF UL izšla prva knjiga posodobljenega Velikega znanstvenega komentarja posebnega dela Kazenskega zakonika (KZ-1). Gre za obsežno, za kazenskopravno stroko izjemno relevantno delo več kot 70 avtorjev, urednikov, strokovnih pomočnikov in preostalih sodelavcev.

Prvo poglavje posebnega dela KZ-1, Kazniva dejanja zoper človeštvo, je danes aktualno kot že dolgo ne. Vojna v Ukrajini odpira številna zapletena vprašanja na presečišču kazenskega in mednarodnega prava. Z njimi se je v prvi knjigi spoprijela doc. dr. Sabina Zgaga Markelj, svetovalka na Ustavnem sodišču RS, ki bo po uvodnem nagovoru predstavnikov založnikov – Danijele Tamše z Uradnega lista RS in Boštjana Koritnika s PF UL – svoje delo predstavila v kontekstu izzivov ureditve, ki se danes zarisuje in konkretizira v naši neposredni bližini.

POSEBNA PONUDBA ZA UDELEŽENCE NA DAN DOGODKA: 10-odstotni popust na posodobljeno izdajo Velikega znanstvenega komentarja posebnega dela Kazenskega zakonika (KZ-1)!
Galerija