Častna meščanka Ljubljane za leto 2012 je postala zaslužna profesorica na Pravni fakulteti prof. dr. Alenka Šelih

Na slavnostni seji Mestnega sveta  MOL je v sredo , 9. maja 2012, župan Zoran Jankovič podelil najvišja priznanja mesta Ljubljane za leto 2012.

Naziv častne meščanke je prejela akademikinja, zaslužna profesorica Pravne fakultete Univerze v Ljubljani prof. dr. Alenka Šelih. Dolgoletna profesorica na naši fakulteti  je pravnica svetovnega ugleda, znanstvenica, publicistka in spoštovana javna osebnost. Zavzema se za uvajanje sodobnih oblik kazenskih  sankcij in dosledno spoštovanje standardov pravne države, za varstvo človekovih pravic, posebej pravic otrok in velik je njen delež za pravilno ovrednotenje vloge žensk v slovenski zgodovini 19. in 20 stoletja.

Profesor Šelihova  je opravljala številne vodstvene funkcije na Univerzi, sodeluje v uglednih mednarodnih društvih, pri organizaciji strokovnih posvetovanj ter je članica mednarodnih strokovnih združenj in Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

V svojem govoru je profesor Šelihova tudi  omenila, da se ji prav tako zdi pomemben njen prispevek v nevladni organizaciji za pomoč ljudem z motnjo v duševnem razvoju, s čimer se v svojem prostem času sedaj veliko ukvarja.