Dan fakultete 2018

V petek, 13. aprila 2018,  je v rdeči predavalnici Pravne fakultete v Ljubljani potekala slovesnost ob Dnevu fakultete.

Dekan prof. dr. Miha Juhart je v uvodnem nagovoru pozdravil prisotne študente, zaposlene in druge ugledne goste. Osredna  govornica na prireditvi je bila doc. dr. Jadranka Sovdat, predsednica Ustavnega sodišča RS.

Vodstvo fakultete je tudi letos na Dan fakultete najuspešnejšim študentom in diplomantom podelilo priznanja in pohvale za njihove študijske in obštudijske dosežke.

Zlate listine za izjemen študijski uspeh
Zlate listine za izjemen študijski uspeh so podeljene študentom, ki končajo študij s povprečno oceno 9,01 ali več in opravijo zadnji izpit v obdobju med 16. 3. preteklega leta in 15. 3. leta, v katerem se listina podeljuje. Pri izračunu povprečne ocene so upoštevane vse pozitivne in negativne ocene. Letošnji prejemniki zlate listine so:
Daniel Ogrizek, Lora Briški, Domen Turšič, Eva Venier, Alen Firšt, Alja Zrilić in Miha Slak Kozelj.


Priznanja za vrhunske magistrske diplomske naloge
Na podlagi predlogov mentorjev za izrazito kakovostno magistrsko diplomsko nalogo so prejeli priznanja za vrhunsko magistrsko diplomsko nalogo:
Marko Balažic, Vesna Rome, Staš Janežič, Luka Dolžan, Katja Stare in Marko Krajnc.


Pohvalo za nadpovprečne magistrsko diplomsko nalogo
Na podlagi predloga mentorja sta prejela pohvalo za nadpovprečno diplomsko nalogo druge bolonjske stopnje
Matija Zupančič in Urša Regvar.


Priznanja za odmevne dosežke na področju obštudijskih dejavnosti 

Frankofonsko govorniško tekmovanje o pravu človekovih pravic

Tim Horvat

Mentorica izr. prof. Jerca Kramberger Škerl

Tim Horvat je lanskega novembra zasedel izjemno 2. mesto na Frankofonskem govorniškem tekmovanju s področja prava Evropske konvencije o človekovih pravicah, ki je potekalo na Univerzi Eötvös Loránd v Budimpešti, v organizaciji te univerze, Francoskega veleposlaništva v Budimpešti in Francoskega inštituta v Budimpešti in pod patronatom svetovne organizacije Agence universitaire de la francophonie, katere članica je tudi Univerza v Ljubljani. Tekmovanje je v celoti potekalo v francoskem jeziku, prijavili pa so se lahko francoski študenti in študenti držav Srednje in Vzhodne Evrope. Najboljših šest na ustnem delu se je nato pomerilo še v splošnem razmišljanju o problematiki t.i. »žvižgačev«. Tim Horvat je vse naloge opravil odlično in kot drugouvrščeni za nagrado prejel prakso v odvetniški pisarni v Parizu.
 
13th ICC International Commercial Mediation Competition

Maja Bosnič, Andrej Goluh, Tajda Jager, Maša Pleško, Tina Ahačič in Maja Činč


Mentorica as. dr. Neža Pogorelčnik Vogrinc

Ekipa se je februarja 2018 v Parizu udeležila tekmovanja s področja mednarodne gospodarske mediacije, ki ga organizira Mednarodna trgovinska zbornica – 13th ICC International Commercial Mediation Competition in se izkazala z uvrstitvijo med 5. - 8. mestom, kar je najboljša uvrstitev naše fakultete do sedaj.

Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition 2017
Brina Žitnik, Matic Burkeljc, Marko Krajnc in Domen Turšič

Mentorica izr. prof. dr. Vasilka Sancin

Ekipa se je udeležila na 58. tekmovanju Philip C. Jessup International Law Moot Court aprila letos v Washingtonu (ZDA) uvrstila med 32 najboljših ekip na svetu in osvojila 1. mesto v kategoriji odličnosti v pisanju memorandumov strank v sporu med več kot 650 ekipami z vsega sveta. V predtekmovanju se je ekipa uvrstila na 3. mesto, Domen Turšič pa je osvojil nagrado za 12. najboljšega govorca na svetu ter najboljšega govorca med ne-angleško govorečimi tekmovalci.

VIII. Pitamičevo tekmovanje

Kristina Lazarevič Padar, David Sotošek, Klavdija Kek, Glorija Meglič, Lora Briški in Nika Stroligo Urankar

Pod vodstvom predsednika organizacijskega odbora VIII. Pitamičevega tekmovanja študentov prava, prof. dr. Igorja Kaučiča.

Gre za simulacijo ustavnosodnega postopka, ki je v slovenskem prostoru ustalila in je lani praznovala že svojo osmo obletnico obstoja. Letos je pisna izdelka oddalo 19 ekip.

Regionalno Moot Court tekmovanje v Tirani
Miha Frelih, Tilen Kosec, Vid Lichtenegger, Sara Pršo, Blaž Slavec ter coacha: Jaka Kukavica in Matija Urankar

Mentor izr. prof. dr. Saša Zagorc

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani se je uvrstila na 3. mesto na Regionalnem Moot Court tekmovanju iz poznavanja Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic, ki je potekalo meseca marca 2017 v Tirani, Albanija. Ekipa je na tekmovanju prejela še priznanje za skupno najboljši memorandum in priznanje za najboljši memorandum za pritožnika.
 
Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot ter Vis East Moot
Gašper Hajdu, Tina Košir, Maks Mencin, Daniel Ogrizek, Jernej Renko, Lena Šutanovac, Sandra Zec, Žan Timon Aldžić Matiš, Sandra Bertoncelj in Domen Peperko

Mentor prof. dr. Damjan Možina

Ekipa PF, ki je v lanskem šolskem letu sodelovala na mednarodnih študentskih tekmovanjih Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot ter Vis East Moot, se je na ustnem delu tekmovanja Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot med 339 univerzami iz celega sveta uvrstila med najboljših 16 univerz. Tekmovanje poteka že 24. po vrsti; odkar je število sodelujočih ekip na tekmovanju preseglo 200 univerz, je to najboljši rezultat ekipe Univerze v Ljubljani. Poleg tega je ekipa na sestrskem, 14. svetovnem tekmovanju Vis East Moot, ki je potekalo v Hong Kongu, prejela nagrado za pisni izdelek Fali Nariman award for best Respondent Memorandum – Honourable mention. 

Central and East European Moot Court

Aljoša Aleksovski, Sara Ermenc, Urška Rotar, Špela Zupančič ter coachinje: Daniela Mozetič, Ana Bonča in Mirjam Homar

Mentorica izr. prof. dr. Ana Vlahek

V  Sofiji je potekalo mednarodno študentsko tekmovanje iz poznavanja prava Evropske unije Central and East European Moot Competition – CEEMC. Ekipa Pravne fakultete je  dosegla odlične rezultate, in sicer: ekipno 3. mesto, mesto za najboljša memoranduma za tožnika in toženca in nagrado za individualnega govornika, ki jo je prejela Sara Ermenc. 

Frankfurt Investment Arbitration Moot Court
Domen Turšič, Maks David Osojnik in Žiga Omladič

Mentorica izr. prof. dr. Vasilka Sancin

Ekipa je na XI. svetovnem tekmovanju Frankfurt Investment Arbitration Moot Court, ki je potekalo marca 2018 v Frankfurtu, dosegla izjemen rezultat in se med devetdesetimi ekipami uvrstila v finalni del tekmovanja ter končno osvojila skupno 2. mesto na svetu. Ekipa je prejela še dodatno nagrado za 1. mesto med ekipami iz vzhodnoevropske skupine. Posebno, najprestižnejšo, nagrado celotnega tekmovanja, pa je prejel prav član ekipe PF, Domen Turšič, ki je bil izmed vseh tekmovalcev izbran za najboljšega odvetnika tekmovanja.


Pohvale za odmevne dosežke na področju obštudijskih dejavnosti

Pohvale so prejeli študenti:

Klemen Kreča za sodelovanje pri projektu Veliki znanstveni komentar Kazenskega zakonika (KZ-1)

Špela Zupančič  za celoletno proaktivno in vestno delo študentske koordinatorice pravne klinike Pravna svetovalnica za begunce in tujce

Ana Podbrežnik in Jerca Aubreht za celoletno proaktivno in vestno delo študentskih koordinatoric pravne klinike Pravo v športu

Lea Polak za  celoletno proaktivno in vestno delo študentske koordinatorice delovno-pravne klinike

Lora Briški in Ema Potočnik za organizacijo koncerta Pravne fakultete

 
Priznanje za pedagoga z najboljšim rezultatom anket in priznanje za raziskovalca z najboljšimi točkami v sicris-u

Priznanje za pedagoško delo je prejela prof. dr. Katja Filipčič.

Priznanje PF zaradi zaslug pri razvijanju znanstvenega dela je prejela prof. dr. Barbara Novak.

Priznanje za izjemne dosežke pri izvajanju strokovno projektnih nalog

Priznanje za izjemne dosežke pri opravljanju strokovnih nalog je prejela Katarina Ilić.


Z glasbenimi vložki je prireditev popestril pevski zbor Pravne fakultete Pegius.

Po zaključnih besedah dekana se je slovesnost nadaljevala ob sproščenem pogovoru v preddverju predavalnic.

Utrinki s slavnostnega dogodka so v galeriji, avtorica fotografij je Katja Kodba.

 

 
 
 


 
 
Galerija