Društvo za ustavno pravo Slovenije vabi na okroglo mizo z naslovom SPREMINJANJE USTAVE GLEDE POLOŽAJA USTAVNEGA SODIŠČA

Društvo za ustavno pravo Slovenije vabi na okroglo mizo z naslovom SPREMINJANJE USTAVE GLEDE POLOŽAJA USTAVNEGA SODIŠČA. Na okrogli mizi bodo sodelovali strokovnjaki, ki se na akademskem, političnem in pravosodnem nivoju soočajo s težavami, s katerimi se spopada Ustavno sodišče Republike Slovenije v okviru svojih pristojnosti. 

Srečanje bo izvedeno v torek, 9. decembra 2008, od 13.30 ure dalje, na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, Poljanski nasip 2, in sicer v seminarski sobi 2. 

Okrogla miza se bo odvila po slavnostnem govorom dr. Ljuba Bavcona na predvečer dneva človekovih pravic in po pozdravnem govoru dr. Erika Kerševana, predstavnika Predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka. Uvodne misli k temi okrogle mize bo nato predstavil Jože Tratnik, predsednik Ustavnega sodišča RS. Vodil in moderiral jo bo dr. Igor Kaučič. Ostali govorniki na okrogli mizi bodo Aleš Zalar, Franc Testen, prof. dr. Dragica Wedam-Lukić in mag. Matevž Krivic

V pripeti datoteki je vabilo za okroglo mizo s podrobnejšim potekom okrogle mize, predstavitvijo govornikov in s pojasnitvijo cilja tega dogodka. 

Za morebitna vprašanja in pojasnila v zvezi z izvedbo okrogle mize se lahko obrnete na sekretarja društva, as. dr. Sašo Zagorca (sasa.zagorc@pf.uni-lj.si).

Datoteke