Ekipa Pravne fakultete je osvojila prvo mesto na 7. Regionalnem Moot Court tekmovanju iz poznavanja Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin

V veliko veselje in čast mi je sporočiti, da je ekipa "Henrik Steska" s Pravne fakultete Univerze v Ljubljani osvojila prvo mesto na 7. Regionalnem Moot Court tekmovanju iz poznavanja Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin, ki je letos potekalo v Ljubljani, na Ustavnem sodišču Republike Slovenije. V finalu so pred senatom v sestavi 4 sodnikov in sodnic ESČP in 3 ustavnih sodnic (ena je bivša sodnica ESČP) po mojem mnenju povsem zasluženo, bili boljši od ekipe PF v Rijeki. Naša ekipa je osvojila tudi priznanje za najboljši memorandum za pritožnika.

Člani in članice ekipe so: Matej Brajnik, Katja Doležalek, Domen Kavka, Ema Končan, Marjan Kos in Maja Ramšak. Trenerja ekipe, pod mojim mentorstvom, sta Aleš Žiher in Iztok Štefanec. Zahvala še gre več študentom in diplomantom fakultete, ki so aktivno sodelovali pri pripravah naše ekipe, kot tudi tistim, ki so pomagali pri izvedbi tekmovanja. 

Predvidoma v septembru 2013 bo ekipa nastopila v Strasbourgu proti zmagovalcem sestrskega tekmovanja Nordic Moot Court.

Več o tekmovanju je dostopno na: http://mootcourtcompetition.org/ oziroma https://www.facebook.com/RegionalMootCourtCompetition?fref=ts, tekmovalci in tekmovalke bodo spregovorili o njem na predstavitvi moot court tekmovanj v torek, 23. 4. 2013, ob 16.00.

S spoštovanjem,
doc. dr. Saša Zagorc

 

 

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115