Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani na ICC International Commercial Mediation Competition

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani se je februarja udeležila mednarodnega tekmovanja iz gospodarske mediacije ICC International Commercial Mediation Competition, ki ga organizira Mednarodna trgovinska zbornica (International Chamber of Commerce) Tekmovanje, ki je potekalo že osemnajstič,  je letos znova potekalo v živo v Parizu.

Tekmovanja se je udeležilo preko 170 študentov in preko 120 priznanih mediatorjev z vsega sveta. Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, ki sta jo sestavljali študentki Lara Kodrin in Maja Zuljan, se je na tekmovanju pomerila z O.P. Jindal Global University iz Indije, Yeshiva University, Cardozo School of Law iz ZDA ter University of Georgia iz Gruzije.

Naša ekipa je proti vsem nasprotnikom nastopila izredno uspešno in je po končnem seštevku vseh nastopov dosegla odlično 11. mesto od skupno 48 udeleženih ekip in s tem premagala ekipe naravnih govorcev ter ekipe, ki so jih pripravljali priznani mediatorji.

Študentki so pod mentorstvom doc. dr. Neže Pogorelčnik Vogrinc na tekmovanje pripravljale bivše tekmovalke Andreja Bohak, Žana Cerjak, Nina Zgonec in Žana Žabnikar.

Iskrene čestitke!