Ekipi študentov UL PF (ELMC, WIMUN) na sprejemu pri Ministrici za izobraževanje, znanost in šport dr. Maji Makovec Brenčič

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič je 19. decembra v prostorih ministrstva sprejela dijakinje in dijake, študentke in študente ter njihove mentorice in mentorje, ki so v minulem letu dosegli vidne rezultate na mednarodnih tekmovanjih iz znanj. Med njimi so bili tudi študentje in mentorici dveh ekip Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, ki sta v preteklem študijskem letu na mednarodnih študentskih tekmovanjih dosegli vrhunske rezultate:

1. Študentje Pravne fakultete so na svetovnem tekmovanju iz poznavanja prava Evropske unije - European Law Moot Court z zmago (najprej na regionalnem finalu v Maastrichtu, nato pa še v Velikem finalu na Sodišču EU v Luksemburgu) dosegli ekipno 1. mesto, s katerim so nadgradili zbirko odmevnih dosežkov fakultete na tem mednarodnem študentskem tekmovanju. Ožjo ekipo so pod mentorstvom izr. prof. dr. Ane Vlahek sestavljali študentke Lara Matan, Urša Ušeničnik in Mirjam Homar ter njihova trenerja Žiga Urankar in Sandra Koren, ekipi pa sta v vlogi trenerjev do uspeha pomagali tudi nekdanji uspešni tekmovalki Kaja Batagelj in Ana Hergouth.
Več o tekmovanju...
 

2. Ekipa Pravne fakultete, v sestavi Matic Burkeljc, Veronika Cukrov, Jan Marčič Maruško, Maks David Osojnik, Gal Šumak Pečenko, Domen Turšič in Brina Žitnik, pod mentorstvom izr. prof. dr. Vasilke Sancin, se je med 9. in 15. 11. 2015 v New Yorku udeležila svetovnega tekmovanja World International Model United Nations v simulaciji postopkov organov OZN. Med več kot 500 udeleženci s celega sveta je prejela največ individualnih nagrad in tako osvojila tudi najprestižnejšo nagrado za najboljšo delegacijo WIMUN 2015 Secretary-General Award.
Več o tekmovanju... 

Obema ekipama iskreno čestitamo!

Dodatne informacije o dogodku si lahko ogledate na spletni strani MIZŠ


                          Foto: Nebojša Tejić/STA