Koncert Pravne fakultete

V sredo, 26. oktobra 2016, so profesorji in študenti naše fakultete ter pravniki organizirali in sodelovali na Koncertu Pravne fakultete. Glasbeni dogodek je bil sestavljen iz točk profesorjev in študentov PF, ki se ukvarjajo z glasbo. Na njem so nastopili prof. dr. Janez Kranjc, Ansambel Matjaža Ambroža in on sam (prof. dr. Matjaž Ambrož - op. ur.), prof. dr. Matej Accetto, Urban Križaj, Veronika Prtenjak, Ema Potočnik, Nika Stroligo Urankar, Tine Bec, Tina Ahačič, Neva Ulčar, pevski zbor Pegius, Branislava Sara Mitrović, Matej Cerar, Kaja Deutschbauer, Urška Šutar in skupina Vintajezz, Ana Šket in Ansambel Lunca, Špela Lovšin, Iva Černe, Lora Briški, Lidija Videc, Veronika Cukrov, Maša Tičar, Nina Mavec, Aljoša Aleksovski, Miha Hočevar, Rok Lampret, Simon Drčar, Maks David Osojnik, Nejc Humar, Jan Lakner in Gal Šumak Pečenko.

Organizatorjem je uspelo doseči cilj dogodka, ki je bil povezati vse zbrane, nastopajoče in goste, na potovanju v svet glasbe. Program je bil sestavljen tako, da je lahko zadovoljil veliko različnih glasbenih okusov: iz klasičnih in modernih glasbenih del, iz pevskih in instrumentalnih ter plesnih točk.

Vstopnice za koncert, ki so bile brezplačne, so razdali v nekaj urah, kar kaže, kako radi imajo pravniki glasbo in ples. Nastopajoči so sodelovali brezplačno, prav tako pa ni plačila prejel noben član organizacijske ekipe.

 Kljub temu, da so vsi udeleženi pri dogodku sodelovali iz iskrenega veselje do glasbe, brez podpornikov umetnosti dogodka ne bi bilo. Z velikodušnima prispevkoma odvetniške pisarne Wolf Theiss in Študentskega sveta Pravne fakultete so organizatorji poravnali stroška najem dvorane Kazina in oblek - slednje s precejšnjim popustom - v SNG Operi in baletu Ljubljana. Košarkarsko društvo Ježica je posodilo svojo kamero, fotografa Blaž Kupljenik in Nika Stroligo Urankar ter snemalka Nuša Kalanj pa so se odpovedali plačilu. Organizacija dogodka je bila akterjem v veliko veselje, kot so poudarili nekaj dni po dogodku, pa »že gledamo v prihodnje leto in se veselimo novih izzivov, večje dvorane in še večjega števila udeležencev.«

 

Galerija