Koncert Pravne fakultete

Glasba ima posebno moč, nas navdihuje in povezuje. V okviru Pravne fakultete in Alumni kluba s predsednikom prof. dr. dr. hc. Janezom Kranjcem smo že tretje leto zapored organizirali Koncert Pravne fakultete, ki se ga je udeležilo petsto poslušalcev.

 V čarobnem vzdušju Festivalne dvorane so 11. decembra 2018 nastopili profesorji in študenti Pravne fakultete, pravniki in glasbeni gostje. Na glasbeno potovanje so nas popeljali prof. dr. dr. hc. Janez Kranjc, prof. dr. Dragan Petrovec, prof. dr. Peter Grilc, Ansambel Matjaža Ambroža in on sam (prof. dr. Matjaž Ambrož), prof. dr. Andrej Brodnik, Hugo Šekoranja, Svit Šekoranja, Iva Černe, Barbara Hribar, Alja Gomilar Zickero, Klara Kos Krafogel, Marija Lejla Kovač, Iza Krapenc, Pevski zbor Pegius, Branislava Sara Mitrović, Jure Bergant, Ana Šket, Petra Bračko, Anja Ravnikar, Anja Valantič, Blanka Čakš, Gaja Tanko, Maja Kralj, Matej Cerar, Ana Kocijančič, Kitarski orkester Medicinske fakultete s solistko Kajo Deutschabuer, Ana Šter, Sara Gorinjac, Nina Mavec, Samo Planinc, Jera Hrovat, Tomaž Hostnik in Adrijana Kamnik.

Koncert se je začel z vzpodbudnim nagovorom prodekanje prof. dr. Katje Filipčič. Kot slavnostna govornica prvega in tretjega koncerta je poudarila, da je dogodek v treh letih močno napredoval, ter pohvalila študente glasbenike, ki ob zahtevnem študiju najdejo čas za glasbeno udejstvovanje. Po zadnji točki je spregovoril še predsednik Kluba alumni PF prof. dr. dr. hc. Janez Kranjc, ki je poudaril, da tovrstni dogodki prinašajo veselje, in izrazil upanje, da bo dogodek prerastel v lepo tradicijo, s katero bodo nadaljevali študenti mlajših generacij.

Koncert ni delo dveh parov rok, pač pa je zanj zaslužna velika skupina ljudi, ki so si zanj srčno prizadevali. Dogodka ne bi bilo brez velikodušne podpore Pravne fakultete in Alumni kluba PF, nasvetov in pomoči prof. dr. dr. hc. Janeza Kranjca, gospe Alenke Eržen in študentske ekipe pomočnikov Veronike Prtenjak, Zala Jelenc, Špele Lovšin, Tonija Tomažiča, Lidije Videc, Barbare Cankar, Gaje Tanko, Kristjana Brozoviča, Lee Jevsnik in Gala Urbana Zupanca, ki se jim iskreno zahvaljujeva.

Lora Briški in Ema Potočnik


Koncert si lahko ogledate na spodnji povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=_vb2ofXE-e4&t=3783s  

 

 

Galerija