Košarkarska tekma PF MB : PF LJ

V četrtek, 23. aprila 2015, je v dvorani UŠC Leona Štuklja Univerze v Mariboru potekala košarkarska tekma, na kateri sta se pomerili mariborska in ljubljanska pravna fakulteta. S tem je Pravna fakulteta v Mariboru izpolnila obljubo o »povratni tekmi«, ki jo je dala decembra 2013, ko je prvo tekmo gostila Pravna fakulteta v Ljubljani.

Srečanje je potekalo v prijetnem športnem duhu, čeprav ni manjkalo bojev za vsako žogo. Tako je bilo prisotnega tudi nekaj tekmovalnega naboja. Ljubljančani so v Maribor prišli z ekipo štirih igralcev, ki so zaposleni na fakulteti, ene študentke ter štirih študentov. Pravno fakulteto v Mariboru pa sta zastopala dva profesorja, ena študentka ter 11 študentov.

Igralcem Pravne fakultete v Mariboru je uspelo prevzeti pobudo in se z nekaj uspešnimi meti izza črte 6,25 odlepiti od nasprotnikov. Tudi v drugi četrtini so Mariborčani ohranjali prednost. Na začetku tretje četrtine so igralci ljubljanske Pravne fakultete presenetili s consko postavitvijo v obrambi, kar je zmedlo domačine, ki so zgrešili kar nekaj poskusov za tri točke, na drugi strani pa so tudi izkoristili nezbranost in se z uspešnimi napadi približali na le štiri točke zaostanka. V zadnji četrtini je domača ekipa uspela odbiti vse napade in je prednost nekoliko povišala ter jo zadržala do konca tekme.

Končni rezultat je bil 75:63 za pravnike iz Maribora.

Po tekmi je, ob pogostitvi, sledilo tudi druženje obeh moštev in preostalih gledalcev. V prijateljskem prijetnem vzdušju smo se razšli ter si obljubili, da bomo v prihodnje znova organizirali športni dogodek (morda z vključitvijo dodatnega športa in ženske ekipe).