MUNLawS 2023 - vabilo k prijavi

Med 1. in 3. decembrom letos bo na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani v organizaciji študentov in pod mentorstvom prof. dr. Vasilke Sancin, potekala že 11. konferenca o simulaciji dela Združenih narodov, Evropske Unije in NATO – MUNLawS 2023. V izjemno čast nam je, da je letos ponovno naš projekt finančno podprl tudi NATO Public Diplomacy Division. V luči hitro spreminjajočih se razmer v svetu, ki jih trenutno opazujemo z izjemno zaskrbljenostjo, se bomo letos osredotočili na vprašanja migracij, povezovanja NATA in EU in iranske krize.  Naslov letošnje konference je "Lessons from the past, actions for the future."

 

Mednarodne konference MUNLawS se vsako leto udeleži več kot 150 študentk in študentov iz več kot 30 držav sveta. Prek svojega poslanstva, ki je opolnomočenje mladih skozi simulacijo poteka dela v najpomembnejših mednarodnih organizacijah, želimo namreč njihovo delovanje, vrednote in cilje približati tako domačim kot tujim dijakom in študentom.  

 

Letos bomo simulirali kar 10 odborov oziroma teles znotraj OZN, EU in NATO, poleg tega pa v sodelovanju s Pisarno Evropskega parlamenta v Ljubljani pripravljamo otvoritveni panel z visokimi gosti. Vsak delegat po prijavi na konferenco dobi dodeljeno državo in odbor. Njegova naloga je, da v simulaciji dodeljenega odbora nato zagovarja stališče države do vnaprej določene teme. Teme, o katerih bodo razpravljali delegati letos, so že določene in dostopne na naši spletni strani.

 

Več informacij o prijavi najdete tukaj, seveda pa ostajamo na voljo za vaša vprašanja. Lahko nas najdete na družabnih omrežjih ali pa nam pišete na info@munlaws.com

 

Prijave so odprte predvidoma do 24. novembra 2023.

Datoteke
imageMUNLawS 2023 (1,621.96 KB)