Nov uspeh študentske ekipe na XV. Regionalnem Moot Court tekmovanju iz poznavanja EKČP

Ekipa Pravne fakultete, ki nosi ime nekdanjega profesorja in dekana te fakultete, Henrika Steske, se je v minulem študijskem letu tradicionalno udeležila XV. Regionalnega moot court tekmovanja iz poznavanja Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic (Regional Moot Court Competition) v organizaciji švedske nevladne organizacije Civil Rights Defenders in na tekmovanju dosegla tretje mesto

Na pisnem delu tekmovanja je letošnja ekipa z naše pravne fakultete ponovno dosegla prvo mesto za najboljši memorandum tako za pritožnika kot za državo. Finalni ustni del tekmovanja bi moral v spomladanskem terminu potekati v Mariboru, a se je zaradi situacije, povezane z boleznijo COVID-19, tekmovanje po objavi pisne uvrstitve v kasnejšem terminu nadaljevalo preko spleta. Na tekmovanju je sodelovalo 12 ekip iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Albanije, Srbije, Severne Makedonije, Hrvaške in Slovenije. 

Ekipa se je na podlagi odličnega nastopa v skupinskem delu uvrstila v polfinale, kjer je tokrat nastopila proti ekipama Iudex (Univerza v Sarajevu) in Vladimir Bayer (Univerza v Zagrebu). Kljub izkazanemu odličnemu poznavanju sodne prakse in pravnih problemov ter suverenemu nastopu se ekipi ni uspelo uvrstiti v finale, na koncu pa je dosegla skupno 3. mesto. 

Ekipa, ki so jo sestavljale Eva Jagodič, Kristina Krajnc, Kaja Leban, Patricija Resnik, Kristina Sajovic in Metka Vodušek, se je kljub podaljšanim pripravam in poteku tekmovanja po spletu, ob vodstvu trenerjev in bivših tekmovalcev Domna Antoniča in Tilna Jarca ter pod mentorstvom as. Marjana Kosa odrezala odlično, za kar vsem iskreno čestitamo. 

Galerija