Nova zmaga študentske ekipe na Regionalnem Moot Court tekmovanju iz poznavanja EKČP

Naša ekipa Henrik Steska je zmagala na X. Regional Moot Court Competition iz poznavanja Evropske Konvencije o varstvu človekovih pravic, ki je letos potekalo v bližnjem Zagrebu. V finalu so premagali domačine in predstavnike Pravne fakultete Univerze u Zagrebu, ekipo Vladimir Bayer. Poudaril bi še, da je naša ekipa pripravila najboljši memorandum za pritožnika, skupno pa je imela drugi najboljši memorandum. Na tekmovanju je sodeloval še prof. dr. Ciril Ribičič kot sodnik.

Izjemno složno ekipo so letos sestavljali: Anja Rustja, Katja Stare, Valentina Sergaš, Vanja Bobaš, Žan Klobasa in Samo Urbanija, pod budnim očesom coachev Matije Urankarja in Jake Kukavice ter mojim mentorstvom. S tem so ponovili uspeh ljubljanske ekipe izpred 3 let.

Primer je bil zelo kompleksen in je med drugim zajemal odgovornost države za opustitev ukrepov, s katerimi bi se zaščitila življenja ranljivih oseb v nevarnosti, in vprašanje dopustnosti kazenskopravnega omejevanja pravice do družinskega življenja v luči pomoči terorizmu.

Z zmago na tekmovanju so si študenti prislužili nastop na Trans-European Moot Court tekmovanju, v okviru katerega se bodo v mesecu novembru v Strasbourgu, pred sodniki in na sedežu Evropskega sodišča za človekove pravice, pomerili z zmagovalcem sorodnega nordijskega tekmovanja.

Iskrene čestitke študentom in študentkam!

Prof. dr. Saša Zagorc, mentor ekipe

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115