Obisk profesorja Josepha H. H. Weilerja univerze NYU iz New Yorka

Zaradi nepredvidene zadržanosti je prišlo do spremembe v programu obiska profesorja Weilerja na Pravni fakulteti v Ljubljani, ki pa bo kljub temu izveden v celoti.

 Profesor Weiler se bo mudil na naši fakulteti v torek, 19. in v sredo 20. marca 2013.  

Imel bo dve javni predavanji

V torek, 19. marca ob 17h bo imel v Zlati predavalnici Pravne fakultete predavanje z naslovom:

Trial of Jesus - A Reading for Our Times.

Profesor Weiler bo na tem predavanju odgovoril na nekatere pravne zagonetke povezane s tem, brez dvoma najbolj znamenitim in preučevanim kazenskim postopkom v zgodovini. 

V sredo, 20. marca ob 10h bo imel v Vijolični predavalnici Pravne fakultete predavanje z naslovom:

Crucifix in The Class Room - Between Legal Realism and Juridical Science: An Anatomy of the Lautsi Case before the Grand Chamber of the ECHR.

V obravnavanem primeru je pred Evropskim sodiščem za človekove pravice pro bono zastopal vlade osmih držav članic Sveta Evrope v zadevi Lautsi v. Italija, da bi, kot je dejal, branil pluralnost. 

Po obeh predavanjih bo razprava, ki bo tako kot predavanji potekala v angleškem jeziku
 
Profesor Joseph H. H. Weiler je v svetovnem merilu prva avtoriteta za področje evropskega prava. Je član Ameriške akademije znanosti in umetnosti ter številnih strokovnih združenj po vsem svetu. Bil je profesor na Harvardu, od leta 2001 je profesor na New York University, z letošnjo jesenjo pa je prevzel mesto predsednika European University Institute v Firencah.

Profesor Weiler je predaval na vseh večjih svetovnih univerzah. Stalno predava na College of Europe v Brugesu, Belgija, in v Natolinu, Poljska, na University College v Londonu, na Univerzah v Københavnu, Lizboni, Singaporu, na Academy of International Trade Law v Makau na Kitajskem itd.

Za svoje delo je profesor Weiler prejel številna odličja in priznanja. Častni doktorat so mu med drugimi podelile univerze v Londonu, Sussexu, Macerati, Navarri in Berlinu.

Profesor Weiler je naklonjen naši fakulteti, na kateri je vodil poletno šolo in nekajkrat predaval.

Z veseljem sporočam, da bo v ponedeljek, 18. marca ob 10h, ko je bilo napovedano prvo predavanje profesorja Weilerja, predaval drugi znameniti gost naše fakultete, profesor Thomas B. Ginsburg. Naslov njegovega predavanja bo »Constitutions as Products«.  

Vljudno vabljeni!  Izkoristite navzočnost znamenitih profesorjev! 

Janez Kranjc

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115