Odličen uspeh ekipe PF na regionalnem delu Monroe E Price Media Law Moot Court tekmovanja 2021/2022

Med 8. in 10. 12. 2021 je preko spleta potekal ustni del tekmovanja Monroe E Price Media Law Moot Court za jugovzhodno Evropo, v organizaciji pravne fakultete univerze Eötvös Loránd iz Budimpešte in pravne fakultete Univerze v Oxfordu. Primer letošnjega tekmovanja se je nanašal na svobodo izražanja na socialnih omrežjih v povezavi s političnimi pravicami posameznika v času volitev.  

Ekipo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani so sestavljali 4 tekmovalci, in sicer Nika Sluga, Timotej Klinc, Rok Šarić (vsi 2. letnik) in Staša Tušar (4. letnik). Na tekmovanje je ekipo pripravljala mentorica as. Ana Samobor, ob pomoči bivših tekmovalk Ane Rogelj in Žane Cerjak (obe študentki magistrske stopnje na PF UL). Pri pripravah na ustni del tekmovanja so pomagali še as. Marjan Kos in nekatere bivše tekmovalke drugih moot court tekmovanj na naši fakulteti. 

Tekmovalci so v prvi fazi tekmovanja na regionalnem nivoju pripravljali pisne memorandume, v preteklem tednu pa so potekali ustni zagovori argumentov pred paneli namišljenega sodišča, ki so jih sestavljali pravniki, sodniki in strokovnjaki s cele Evrope. V prvem krogu ustnega dela tekmovanja je ekipa PF UL trikrat premagala vrstnike in se uvrstila v polfinale.

Timotej in Nika sta v polfinalu z dobro argumentacijo, suverenim in prepričljivim nastopom ekipi priigrala 4. mesto, s čimer se je ekipa PF UL uvrstila na naslednjo, mednarodno stopnjo tekmovanja, ki bo potekala aprila 2022 v organizaciji Univerze v Oxfordu. Poleg tega si je Timotej Klinc prislužil nagrado za 5. najboljšega govorca tekmovanja.  

 Iskrene čestitke!

Galerija