Poletne šole in seminarji na Pravni fakultetiPOLETNA ŠOLA RUSKEGA PRAVA

Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Pravnim inštitutom državne univerze v Irkutsku (Ruska federacija) vljudno vabi na poletno šolo ruskega prava 2021 z naslovom:
 
Российское право в условиях информатизации общества и государства.
 

Poletno šolo bodo vodili profesorji Pravnega inštituta državne univerze v Irkutsku Aleksander Kolosov, Elena Makritskaia in Roman Zabavko.
 
Šola bo potekala v živo v ruskem jeziku z možnostjo pojasnil v angleškem jeziku v dneh od ponedeljka, 26. julija, do vključno petka, 30. julija 2021, vsak dan od 9.00 do 13.40.

Namen poletne šole je kratka predstavitev pravnega urejanja procesa informatizacije v Ruski federaciji.

Poletna šola je namenjena pravnikom in nepravnikom, ki se pri svojem delu srečujejo z ruskim pravom in ruskim pravnim izrazjem, pa tudi študentom do- in podiplomskega študija pravnih fakultet, ki se želijo seznaniti z osnovami ruskega prava.

Udeležba na poletni šoli je brezplačna.

Več informacij o programu in načinu prijave najdete v pripeti datoteki.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


POLETNA ŠOLA FRANCOSKEGA IN EVROPSKEGA PRAVA


Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani vljudno vabi na tradicionalno Poletno šolo francoskega in evropskega prava 2021 z naslovom »La protection du patrimoine du couple et de la personne de l'enfant«, ki bo potekala med 23. in 27. avgustom 2021. Poletno šolo, ki bo potekala v francoskem jeziku, bosta vodili profesorja z Univerze v Poitiersu Elsa Berry in Philippe Lagrange.

Predvidena je izvedba v živo v prostorih fakultete ob upoštevanju epidemioloških ukrepov.

Več informacij o rokih za prijavo, ceni in načinu prijave najdete v pripeti datoteki.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


SEMINAR AVSTRIJSKEGA PRAVA

Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Pravno fakulteto Univerze na Dunaju in Avstrijskim kulturnim forumom Ljubljana  vljudno vabi na SEMINAR AVSTRIJSKEGA PRAVA.

Tema seminarja: Grenzüberschreitende Fragen des Erbrechts im digitalen Zeitalter.

Seminar bodo vodili:Dr. Claudia Rudolf, Dr. Philipp Klausberger, DDr. Christoph Schmetterer ter Mag. Žiga Škorjanc.

Seminar bo potekal v nemškem jeziku v dneh od ponedeljka 20. do vključno petka 24. septembra 2021
na Pravni fakulteti v Ljubljani, Poljanski nasip 2, vsak dan od 8.30 do 13.30

Seminar, ki je namenjen pravnikom in sodnim tolmačem za nemški jezik, bo obravnaval različna pravna in terminološka vprašanja s področja avstrijskega dednega prava.

Kreditno ovrednotenje udeležbe na seminarju: 2 ECTS

Udeležba na seminarju je brezplačna. Seminar bo, če ne bo prišlo do ponovnega izbruha pandemije, izveden v obliki fizične navzočnosti vseh udeležencev. V nasprotnem primeru bo seminar izvedene virtualno.

Več informacij o programu in načinu prijave najdete v pripeti datoteki.