Ponovna odlična uvrstitev ekipe Pravne fakultete na tekmovanju Sports Law Arbitration Moot (SLAM)

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani je na letošnjem mednarodnem tekmovanju Sports Law Arbitration Moot (SLAM) ponovno dosegla odlično uvrstitev, in sicer med štiri najboljše ekipe na tekmovanju. V polfinale, ki je potekalo 22. aprila 2023 na Arbitražnem razsodišču za šport (CAS) v Lozani, so se poleg ekipe naše fakultete uvrstile še ekipe Univerze v Gentu (Belgija), O.P. Jindal Global University (Indija) in Singapore University of Social Sciences (Singapur). Na letošnji izvedbi tekmovanja, na katerem so kot sodniki sodelovali izkušeni arbitri Arbitražnega razsodišča za šport (CAS), je sicer sodelovalo 50 ekip iz 20 različnih držav. 

Našo fakulteto sta predstavljali študentki dodiplomskega študija Ema Purkart in Eva Logar pod mentorstvom as. Marjana Kosa, dr. Dušana Mitrovića LL.M. (HU Berlin) ter nekdanje uspešne tekmovalke Tjaše Slatič

SLAM je mednarodno tekmovanje, katerega namen je spodbujanje večjega poznavanja vrednot in pravil športnega prava, predvsem na področju mednarodnega športnega arbitražnega postopka, ki je glavni mehanizem za reševanje sporov na področju športa. Tekmovanje je organizirano s strani LawinSport, ki je vodilna svetovna platforma za športno pravo. Sestavljeno je iz pisnega in ustnega dela. Primer za prvi del tekmovanja se je nanašal na področje dopinga v bodybuilding-u. Ekipa je sprva pripravila pisna izdelka na podlagi katerih se je uvrstila med najboljših šestnajst ekip. Sledila dva ustna nastopa, ki sta potekala prek spleta. V osmini finala se je naša ekipa pomerila z ekipo University of Law iz Velike Britanije, po napredovanju v četrtfinale pa še z ekipo ESADE Law & Business School iz Španije. Vse ekipe, ki so se uvrstile v polfinale so za polfinalne in finalne nastope prejle nov primer, tokrat s področja nogometnih prestopov mladoletnih igralcev, na podlagi katerega je potekal finalni del tekmovanja. V polfinalu sta se tekmovalki pred panelom uglednih arbitrov CAS-a pomerili z ekipo Univerze v Gentu a se po tesnem rezultatu žal nista uspeli uvrstiti v veliko finale.

 

Ekipi za odličen rezultat iskreno čestitamo!

Galerija