Pravna fakulteta se je uspešno predstavila na Informativi 2016

V Ljubljani, 22. - 23. 1. 2016

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je že tradicionalno potekala 8. Informativa, kjer se dijaki oziroma bodoči študentje odločajo o poklicni poti in nadaljnjem študiju. Predstavilo se je več kot 200 izobraževalnih zavodov, med katerimi je največji prostor pripadel Univerzi v Ljubljani, z vsemi njenimi članicami.

Stojnico Pravne fakultete v Ljubljani so predstavljali štirje koordinatorji (Matic Čad, Rok Pograjc, Gala Selakovič, Matija Rakun), ki so hkrati člani Študentskega sveta PF. Vsak izmed njih je predstavnik različnega letnika, kar je bodočim študentom omogočilo celovit vpogled v študij in obštudijske dejavnosti na PF.

V dveh dneh trajanja Informative je stojnico PF obiskalo približno 600 dijakov, ki so pokazali veliko zanimanje za študij na naši fakulteti.

Pravno fakulteto so uspešno predstavili tudi predstavniki različnih obštudijskih dejavnosti, ki so na osrednjem razstavnem prostoru Univerze v Ljubljani seznanjali bodoče študente z možnostmi sodelovanja v različnih pravnih klinikah in na tekmovanjih. Predstavljali so mednarodna tekmovanja, kot sta npr. Philip C. Jessup International Law Moot Court in Williem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, ter Pitamičevo vseslovensko tekmovanje študentov prava. Predstavitev so bile deležne tudi pravne klinike, npr. Pravna klinika za pravo v športu, LGBT, Pravna klinika za okolje ter Pravna klinika za begunce in tujce.

Univerza v Ljubljani je med vsemi razstavljavci na Gospodarskem razstavišču prejela nagrado za »naj razstavljavca« t. i. sovico Ivo, k čemer je, po rezultatih anket, najbolj pripomogla prav celostna podoba stojnice Pravne fakultete.