Pravo in Psihologija: KONFLIKTI V LJUBEZNI - predavanje Zorana Milivojevića

V četrtek, 24.3.2011, nam bo ob 15.00 v zlati predavalnici Zoran Milivojević, priznani in znani diplomirani zdravnik, psihoterapevt in avtor učbenikov, s predavanjem na temo konflikti v ljubezni razbil nekatera prepričanja, ki smo jih do sedaj imeli v zvezi z ljubeznijo, mestom konflikta v njej in sprejemljivimi čustvi v odnosu ljubezni.

Zakaj bi želeli priti? Vsi se v življenju prej ali slej srečamo (večina tudi v praksi :)) z ljubeznijo - objektiviziranim in celo mistificiranim pojmom, ki v vsakem izmed nas vzbudi vrsto raznovrstnih pozitivnih predstav, pričakovanj, čustev... Na našo žalost tudi napačnih oz. vsaj izkrivljenih, kar nas pripelje do nesrečnega ljubezenskega življenja, nepotrebne bolečine in žalosti. V kopici popačenih predstav igra pomembno vlogo prepričanje, da v pravi ljubezni ni prostora za konflikte in spremljajočo jezo.

Predavanje ne bo koristno le za razvoj vaše osebnosti, marveč vam bo poznavanje temeljnih zakonitosti ljubezenskega odnosa pomagalo tudi pri delu s strankami - kot morebitnemu odvetniku ali sodniku v razveznem postopku, sodelavcu v kazenskem procesu - čustva kot so jeza, bes, prezir in sovraštvo imajo nedvomno odločilen vpliv pri storitvi nasilniških kaznivih ravnanj...

Na splošno nam poznavanje močnih čustev, ki so skoraj vedno gonilo človeške aktivnosti, pomaga pri razumevanju ozadja kateregakoli pravnega problema, ki se bo znašel v karieri pred vami.

Predavanje bo kljub predavateljevemu dobremu razumevanju slovenščine potekalo v srbskem jeziku. Zato tistim, ki vam jezik ni pretirano domač, svetujemo, da si za lažje spremljanje predavanja v naprej preberete kratko poglavje (str. 194-202) o tej temi iz predavateljeve knjige Formule ljubezni.

Predavatelj je avtor knjižnih uspešnic Emocije; Formule ljubezni; Igre, ki jih igrajo narkomani ter Mala knjiga za velike starše. Več lahko preberete na http://www.milivojevic.info/..

VLJUDNO VABLJENI! 

Datoteke
imageVabilo (670.65 KB)