Predavanje v okviru ŠOPF in Srebrne katedre »Kaj smo se naučili od pandemije?«



Študentska organizacija Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in Srebrna katedra nadaljujeta s prirejanjem svobodnih kateder. Deveto predavanje bo potekalo pod naslovom: »Kaj smo se naučili od pandemije?«.  

Predavala bo prof. dr. Renata Salecl, filozofinja in sociologinja, ki je kot znanstvena svetnica zaposlena na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, hkrati pa je izredna članica Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Kot gostujoča profesorica predava po vsem svetu, redno pa sodeluje s Cardozo School of Law v New Yorku in fakulteto Birkbeck v Londonu. Njene knjige so prevedene v petnajst jezikov. Zadnja, A Passion for Ignorance, je izšla pri založbi Princeton University Press, pred kratkim pa tudi v slovenskem prevodu kot Strast do nevednosti. Pronicljive uvide o vplivu pandemije koronavirusa na družbo je Renata Salecl nedavno prelila tudi v zbirko esejev Človek človeku virus. 

Predavanje bo potekalo v petek, 22. januarja 2021 ob 16. uri na daljavo (prek ZOOM-a). Predavanje bo povezoval docent dr. Miha Hafner. Vprašanja boste lahko postavili pisno ali v živo. 

Povezavo do spletnega dogodka boste prejeli po opravljeni prijavi na elektronski naslov. Prijavnica je dostopna na naslednji povezavi: http://predavanja.ustava.si/prijava-za-ogled-predavanja-v-zivo/?fbclid=IwAR27HgZdYYwqFnNLRmgocULlyPXSx09V1tjOORXtH55Snyp_OYiyamll_XE.

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115