Priznanja študentom za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič je v četrtek, 7. decembra 2017,  podelil priznanja študentom Univerze za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti. Prejemniki priznanj študentom za posebne dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti v letu 2017 so tudi študenti Pravne fakultete:

Tekmovalna ekipa na Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition za prvo mesto ter Hardy C. Dillard Award za odličnost v pisanju memorandumov strank v sporu na 58. tekmovanju Philip C. Jessup International Law Moot Court.
Ekipa PF UL v sestavi Brina Žitnik, Matic Burkeljc, Marko Krajnc in Domen Turšič pod mentorstvom izr. prof. dr. Vasilke Sancin se je na 58. tekmovanju Philip C. Jessup International Law Moot Court aprila letos v Washingtonu (ZDA) uvrstila med 32 najboljših ekip na svetu in osvojila 1. mesto ter Hardy C. Dillard Award za odličnost v pisanju memorandumov strank v sporu med več kot 650 ekipami z vsega sveta. V skupnem seštevku uvodnega dela tekmovanja v Washingtonu se je ekipa uvrstila na 3. mesto. Domen Turšič je osvojil tudi nagrado za 12. najboljšega govorca na svetu ter najboljšega govorca med ne-angleško govorečimi tekmovalci.


Tekmovalna ekipa Evropske konvencije o človekovih pravicah in temeljnih svoboščinah za prvi mesti na regionalnem študentskem moot court tekmovanju iz poznavanja prava Evropske konvencije o človekovih pravicah in na finalnem tekmovanju Trans-European Moot Court Competition.
Ekipni prvi mesti na regionalnem študentskem moot court tekmovanju iz poznavanja prava Evropske konvencije o človekovih pravicah (Zagreb, maj 2016) in na finalnem tekmovanju Trans-European Moot Court Competition (Strasbourg, november 2016). Pred sodniki strasbourškega sodišča so se odlično odrezali Žan Klobasa, Vanja Bobaš, Katja Stare, Valentina Sergaš, Samo Urbanija in Anja Rustja ter trenerja Matija Urankar in Jaka Kukavica. Akademski mentor ekipe je bil izr. prof. dr. Saša Zagorc.
Iskrene čestitke!

Galerija