Sejem obštudijskih dejavnosti na Pravni fakulteti

V ponedeljek, 5. decembra 2016, se je na fakulteti v okviru Tedna aktivnosti Univerze v Ljubljani odvijal Sejem obštudijskih dejavnosti, na katerem se je predstavilo 22 društev in dejavnosti, ki delujejo na Pravni fakulteti.

Profesorji in študenti Pravne fakultete so aktivni na najrazličnejših področjih, ki dopolnjujejo študijsko udejstvovanje; nekatere dejavnosti so s pravom tesneje povezana, druge pa dopolnjujejo podobo celostnega pravnika, katerega pogled je širok in ni osredinjen strogo zgolj na pravno znanost.

Dogodek sta organizirala društvo HOPe in Tutorstvo na Pravni fakulteti, na njem so se predstavila društva (Društvo za celostni pristop k pravu HOPe, Panda, Elsa, Ženevski klub, Društvo Združenih narodov Slovenije in Pamfil), tekmovanja (Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition, MUNLawS. The Manfred Lachs Space Law Moot Court Competiton, All- European International Humanitarian and Refugee Law Moot Court Competiton, Frankfurt Investment Arbitration Moot Court, The Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, Regional in Trans-European Moot Court ter Pitamičevo tekmovanje), pravne klinike ( LGBT svetovalnica, Pravo v športu, Okoljska klinika in Pravna klinika za begunce in tujce) ter druge dejavnosti (Pevski zbor Pegius, športne dejavnosti, Tutorstvo na Pravni fakulteti in Koncert Pravne fakuktete).

Cilj Sejma obštudijskih dejavnosti je bil ozaveščanje študentov o dogodkih in aktivnostih, ki se odvijajo v okviru Pravne fakultete. Študenti so se na stojnicah lahko opremili z informacijami o njihovem delovanju in načinu vključitve, vse skupaj pa je potekalo v okviru sproščenega druženja in pogovora z vrstniki oziroma starejšimi študenti, ki v društvih, na tekmovanjih in dogodkih že sodelujejo.

Dogodek se je odvijal ves dan v avli Pravne fakultete, s svojim nastopom pa ga je popestrila sopranistka Branislava Sara Mitrović, ki je zapela arijo Rusalke iz istoimenske Dvořákove opere. Za klavirsko spremljavo je poskrbela Veronika Prtenjak, ki je, tako kot Sara, študentka Pravne fakultete. Tudi vodstvo Pravne fakultete je izrazilo navdušenje nad raznolikostjo in angažiranostjo študentov ter pozdravilo izvedbo takega dogodka tudi v prihodnje, z željo, da postane tradicionalen.

Galerija