Sodelovanje Pravne fakultete Univerze v Ljubljani z ukrajinsko pravno fakulteto

V okviru akademske pomoči Univerze v Ljubljani kolegicam in kolegom z ukrajinskih univerz so profesorica Ana Vlahek in študentje Pravne fakultete - člani ekipe, ki Univerzo v Ljubljani (UL) zastopa na svetovnem tekmovanju Willem C. Vis Moot Court in International Commercial Arbitration (WCV),  v preteklih tednih sodelovali pri izvedbi treningov ekipe Ukrainian Catholic University (UCU) Law School iz Lviva, ki se pripravlja na WCV.

Profesorica Vlahek, ki je nekdanja tekmovalka in mentorica ekip UL na WCV, kasneje pa arbitra na WCV, se je na povabilo kolegov iz tujine udeležila treninga ekipe UCU, nato pa je s kolegom arbitrom Petrom Rižnikom z Dunaja organizirala še vajo ekipe UCU z ekipo UL na letošnjem WCV. Študentje naše fakultete Tjaša Marinček, Eva Stojan, Miha Brodarič, Tian Bokal Šter, Walter Maj Vidmar, Luka Skledar in Beluar Nasufi pod vodstvom nekdanjih tekmovalcev naših ekip na WCV Zarje Hude, Teje Majcen, Tare Lengersdorf, Žana Timona Aldžića Matiša, Jerneja Renka in Nejca Humarja in mentorstvom profesorja Damjana Možine so z ukrajinskimi kolegi po vaji nesebično razpravljali o letošnjem primeru in argumentih ter ponudili nadaljnje sodelovanje pri pripravah na tekmovanje. Profesionalni arbitri in profesorji v vlogah arbitrov so na vajah študentom podali oceno nastopov in vsebine govorov ter jim svetovali o uporabi gradiva ter pripravi predstavitev. Profesorica Vlahek je ponudila tudi pomoč fakulteti pri izvajanju pedagoškega procesa na daljavo.

Ukrajinski študentje, ki so v danih razmerah prikrajšani za običajen študij in priprave na tekmovanje, so pokazali izjemen pogum in vztrajnost pri študiju in so nam s tem v zgled. Želimo jim veliko uspeha na tekmovanju in se veselimo srečanja z njimi, ko bo to mogoče. Srčno upamo, da študentje in profesorji ter njihove družine ostanejo varni, in jim stojimo ob strani.

Kontakt Univerza v Ljubljani
Pravna fakulteta

Poljanski nasip 2,
1000 Ljubljana
01 / 42 03 100 01 / 42 03 115